Cultură

A sosit Primăvara Culturală Giurgiuveană

Primăria municipiului Giurgiu, Centrul Cultural “Ion Vinea”, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Teatrul “Tudor Vianu” sunt parteneri şi anul acesta în organizarea şi desfăşurarea activităţilor cuprinse în programul Primăverii Culturale Giurgiuvene. Astfel, locuitorii municipiului vor putea viziona mai multe concerte, unul cameral, altul simfonic. De asemenea, va avea loc şi o serată muzicală susţinută de olimpicii Liceului “Dinu Lipatti” din Capitală. Va fi şi o zi de creaţie, la care vor lua parte tineri artişti din Giurgiu şi Ruse.Primăvara Culturală Giurgiuveană a debutat vineri, 29 aprilie, cu sărbătorirea Zilei Internaţionale a Dansului, eveniment care a avut loc la Teatrul “Tudor Vianu”. Sâmbătă, la Ateneul “Nicolae Bălănescu”, de la ora 17.30, 14 coruri din România şi Bulgaria au luat parte la Festivalul Coral de Muzică Religioasă Interconfesională „Lumină din lumină”.

Următoarea activitate cuprinsă în programul Primăverii Culturale Giurgiuvene s-a desfăşurat miercuri, 4 mai, de la ora 19.00, tot la Ateneu. Au urcat pe scenă artiştii Ansamblului „Klasicum” din Bucureşti care au susţinut un concert cameral. Mai apoi, joi, 5 mai, olimpicii Liceului „Dinu Lipatti” din Capitală vor veni la Giurgiu pentru o serată muzicală, ce va avea loc tot la Ateneu, de la ora 19.00.

De asemenea, sâmbătă, 7 mai, liceenii sunt aşteptaţi la Teatrul „Tudor Vianu” pentru a participa la un concurs de cultură generală, de la ora 11.00. Tot sâmbătă, lângă Turn, copiii din Giurgiu şi Ruse se vor reuni pentru o zi întreagă de creaţie plastică.

Marţi, 10 mai, Ateneul „Nicolae Bălănescu” va găzdui un concert simfonic susţinut de orchestra „Philarmonia”.

Joi, 12 mai, giurgiuvenii sunt aşteptaţi tot la Ateneu, de această dată la o seară culturală în care se va vorbi despre Nichifor Crainic.

Primăvara Culturală Giurgiuveană se va încheia sâmbătă, 14 mai, cu vernisajul unor creaţii realizate în cadrul binecunoscutului „Workshop cu balauri”.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!