Social

ABCH Giurgiu a împlinit recent 2 ani de activitate, iar momentul a fost marcat sâmbătă, 23 martie

Sprijin şi consiliere, dar mai presus de toate… prietenie! Bolnavii de cancer sau hepatită din Giurgiu îi au alături, încă de acum doi ani, pe cei de la Asociaţia înfiinţată special pentru ei. Sâmbătă, 23 martie, a fost organizată o acţiune specială, menită să celebreze cei doi ani de activitate.

Acţiunea s-a desfăşurat în noul sediu al Asociaţiei Bolnavilor de Cancer şi Hepatită Giurgiu, acolo unde au mers voluntari, prieteni şi invitaţi speciali. Despre activitatea ABCH Giurgiu a vorbit preşedintele Georgiana Creţu, cea care a declarat că, spre deosebite de ale filiale din ţară, la Giurgiu, Asociaţia se bucură de sprijinul voluntarilor.

În continuare, ABCH Giurgiu îşi propune şi continuarea consilierii celor bolnavi de cancer sau hepatită, iar în acest sens, Asociaţia lucrează cu specialişti.

Invitatul special al acţiunii de sâmbătă a fost o tânără supravieţuitoare a cancerului. Alexandra le-a povestit tuturor prin ce a trecut, imediat după ce a aflat, la vârsta de 14 ani, că suferea de cancer la un ovar. Ea a vorbit despre cât de important este să ai pe cineva alături de tine, în asemenea momente cruciale.

Conducerea Asociaţiei Bolnavilor de Cancer şi Hepatită Giurgiu a oferit mai apoi diplome, în semn de mulţumire pentru sprijinul primit, tuturor celor care au fost alături de ABCH de-a lungul vremii. Este vorba despre Nicolae Barbu, voluntarii Asociaţiei, dar şi lui Dumitru Beianu, un alt invitat special al evenimentului.

Dumitru Beianu ne-a mai spus că, în afară de specialişti şi tratamente, oamenii cu astfel de afecţiuni grave au, fără îndoială, nevoie mai ales de sprijinul moral al apropiaţilor.

În plus, Dumitru Beianu a dat asigurări că va susţine cu tot ce se poate un proiect cu fonduri europene, al ABCH, prin intermediul căruia, la Giurgiu să fie ridicat un Centru de prevenire şi tratare a cancerului.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!