Politic

Acesta nu este parlamentarism, este o şmecherie tipic pesedistă

pocora_cristina3Cristina Pocora, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat miercuri, 14 mai, că moţiunea de cenzură iniţiată de liberali trebuie să fie prezentată luni, în plenul celor două Camere, şi a solicitat cu această ocazie PSD şi şefilor Camerei Deputaţilor şi Senatului să respecte prevederile regulamentului.
”Cerem PSD şi celor doi preşedinţi ai celor două Camere, Valeriu Zgonea şi Călin Popescu Tăriceanu, în temeiul Constituţiei şi al regulamentului parlamentar, să nu mai fugă de moţiune, să nu se mai ascundă în spatele unor interpretări, chichiţe şi proceduri şi moţiunea să fie citită luni în Parlament şi dezbătută săptămâna viitoare.
L-am văzut pe domnul Tăriceanu în prima etapă spunând că nu se poate până luni realiza organizarea birourilor permanente reunite, după care l-am văzut şi pe domnul Zgonea declarând că şedinţa Camerei s-a suspendat din lipsă de cvorum. S-au gândit ei cum să mai facem o şmecherie, hai repede să convocăm, profităm de faptul că e marţi, ora 18.00, că au început să plece toţi, le-am zis că nu facem Birou iar acum ne răzgândim şi facem ceva, repede, pe picior. Acesta nu este parlamentarism, este o şmecherie tipic pesedistă.” – a precizat Cristina Pocora.
După cum se ştie, vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu a depus marţi, 13 mai, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta, moţiune semnată de parlamentari PNL, PDL, PPDD şi PMP.
Conform regulamentelor şedinţelor comune al Camerei Deputaţilor şi Senatului, moţiunile de cenzură iniţiate de cel puţin o pătrime din numărul total de parlamentari se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor în ziua în care acestea au fost depuse.
Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii are loc la trei zile după ce a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. Votul asupra moţiunii este secret, cu bile.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!