Actualitate

ACȚIUNI DE PREVENIRE COMUNE, POLIȚIE – JANDARMERIE – POLIȚIE DE FRONTIERĂ, ÎN VAMA GIURGIU

Sute de turiști români și conducători de autocamioane care au tranzitat Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Rutier au fost informați cu privire la măsurile minime de care trebuie să țină cont pentru a nu deveni victime ale a infracțiunilor contra patrimoniului sau înșelăciunilor pe perioada vacanței.
Sâmbătă, 11 august a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu și alInspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu, activități de prevenire în cadrul Programului de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului și activități de prevenire a infracțiunilor de înșelăciune, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.
Cu această ocazie, conducătorii auto aflați în tranzit au fost informați cu privire la existența unor fapte și tentative furturi din interiorul autovehiculului, comise prin mai multe metode și mijloace. Totodată, au fost purtate discuții privind metodele de asigurare a locuințelor pe perioada concediilor, având în vedere o locuință neasigurată reprezintă tentație pentru hoți.
Conducătorii autocamioanelor au fost instruiți cu privire la modul de verificare și asigurare a autocamioanelor și a mărfurilor transportate, atât pe timpul deplasării, dar mai ales pe timpul efectuării pauzelor obligatorii, având în vedere ca locurile alese pentru efectuarea pauzelor să fie amenajate corespunzător (parcare, stație de alimentare cu carburanți, refugii, etc.).
De asemenea, polițiștii au informat conducătorii auto cu privire la infracțiunile de înșelăciune prin diverse moduri de operare folosite de către infractori (“mașina în pană de benzină”, “mașina cu pană de cauciuc”), oferindu-se pliante cu recomandări informativ-preventive și prezentate modalități de evitare ale acestor infracțiuni.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!