Actualitate

ACŢIUNI PENTRU REDUCEREA CAUZELOR GENERATOARE DE ACCIDENTE RUTIERE

4 infracțiuni rutiere descoperite în flagrant, peste 160 de sancțiuni contravenționale constatate, 3 certificate de înmatriculare reținute și 85 de permise de conducere ridicate în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este rezultatul activităților desfășurate de polițiștii rutieri giurgiuveni în ultimele 24 de ore.
În acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică de la I.P.J. Giurgiu au acționat zilnic în sistem integrat, pe principalele drumuri naționale și județene, precum și în municipiul Giurgiu, respectiv orașele Bolintin Vale și Mihăilești, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora cauzate de încălcarea de către conducătorii de vehicule, a normelor privind circulația pe drumurile publice.
Polițiștii rutieri au desfășurat în municipiul Giurgiu, orașele Bolintin Vale și Mihăilești precum și în zonele cu risc rutier ridicat, acțiuni punctuale pe linia depistării și sancționării abaterilor pietonilor, bicicliștilor dar și conducătorilor auto care încalcă normele rutiere privind prioritatea de trecere, a celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice, care depășesc regimul legal de viteză sau efectuează depășiri neregulamentare.
Cu ocazia activităților desfășurate de polițiștii rutieri au fost constatate și aplicate 167 de sancțiuni contravenționale (mai mult de jumătate dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză), în valoare de peste 103.300 lei, fiind reținute 85 de permise de conducere, retrase 3 certificate de înmatriculare și seturi de plăcuțe de înmatriculare.
Polițiștii au constatat 4 infracțiuni rutiere (pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat/neînregistrat, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influența alcoolului) și desfășurat activități specifice cu ocazia a două accidente rutiere produse pe raza de competență a județului Giurgiu.
Acțiunile polițiștilor giurgiuveni vor continua și în perioada imediat următoare, având în vedere sezonul estival, dar și minivacanța prilejuită de sărbătorirea Sf. Maria, pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră și reducerea cauzelor frecvent generatoare de accidente rutiere.
IPJ Giurgiu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!