Fără categorie

Activități de prevenire a consumului de droguri desfășurate în municipiul Giurgiu

Comunicat de presă

Activități de prevenire a consumului de droguri desfășurate în municipiul Giurgiu

Specialiștii din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Giurgiu, din cadrul Agenției Naționale Antidrog, împreună cu reprezentanți ai Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu și Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu, desfășoară activități informativ-preventive pe raza municipiului Giurgiu.
Activitățile s-au desfășurat în data de 11.06.2022 în Piața Centrală, în Parcul Mihai Viteazu și pe stadionul „Marin Anastasovici” din municipiu.
Acțiunile derulate au constat în informarea și îndrumarea persoanelor adulte și a minorilor despre adoptarea unui stil de viață sănătos, ca alternativă la consumul de droguri în cadrul programelor de petrecere a timpului liber, si de a crește nivelul de informare și sensibilizare cu privire la aspectele medicale, psihologice și sociale în vederea diminuarii stigmatizarii și marginalizării sociale a consumatorilor de droguri.
Sesiunile de informare vor continua și în zilele de 12 și 13 iunie în Portul Giurgiu, Parcul Alei, Parcul Elevilor, Parcul Steaua Dunării și artera pietonala de pe str. Mircea cel Bătrân.
Cu aceste ocazii, populația, aflată în zona punctelor de informare, va putea testa „ochelarii de droguri” ce simulează o gamă largă de efecte care pot fi declanșate de consumul de droguri, precum și „ochelarii de alcool” ce simulează o intoxicație puternică cu alcool.

CENTRUL DE PREVENIRE EVALUARE ȘI CONSILIERE ANTIDROG GIURGIU

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!