Politic

Adio, consilieri PLR! Precedentul a fost deja creat…

the-end-3
În urmă cu câteva zile, preşedintele PNL Giurgiu anunţa că partidul i-a exclus pe consilierii care şi-au depus opţiunile pentru PLR şi că – cel puţin în ce îi priveşte pe consilierii judeţeni – în următoarea şedinţă îşi vor pierde mandatele. Iar pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a CJ, programată vineri, 31 octombrie, sunt înscrise trei proiecte de hotărâre vizând încetarea de drept a calităţii de consilier  judeţean, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, a consilierilor Andrei Ovidiu, Chiran Adrian şi Matei Cătălin. Evident, mai-marii PLR din Giurgiu (impropiu spus PLR, atâta timp cât partidul practic, nu există) au negat vehement , însă se pare că situaţia de la Giurgiu nu este singulară. Iar în unele cazuri, deja consilierii PLR şi-au pierdut mandatele.
Iată ce scrie siteul stiripesurse.ro despre o situaţie identitică cu cea de la Giurgiu: „Bomba care se anunţa în tabăra lui Tăriceanu, din cauza ordonanţei care a permis migraţia politică a aleşilor locali, a început să explodeze în ţară. Prima explozie s-a petrecut în Consiliul Local Zalău şi ar putea reprezenta un precedent periculos pentru sute de alţi aleşi locali.
Doi consilieri locali PNL au depus în perioada de „transferuri” documente la secretariatul Primăriei Zalău prin care îşi exprimau opţiunea pentru Partidul Liberal Reformator. Problema e că PLR nu există oficial, cererea de înregistrare fiind respinsă de instanţă. Astfel, PNL a decis să-i excludă pe cei doi consilieri şi să ceară Consiliului Local Zalău să ia act de încetarea mandatelor. Lucru pe care legislativul local din reşedinţa judeţului Sălaj l-a şi făcut. Astfel, cei doi consilieri locali – Rodica Mureşan şi Raul Dragoş Bogdan – şi-au pierdut mandatele pentru că vrut să treacă la PLR în baza OUG 55/2014.
Preşedintele interimar al filialei Sălaj a Partidului Liberal Reformator (PLR), deputatul Mirel Taloş, consideră ilegală hotărârea Consiliului Local Zalău.
„Referatul susţine iniţial că, aderând la un partid care nu există, cei doi au rămas membri PNL, dar în acelaşi timp că şi-au pierdut calitatea de membri PNL prin aderarea la alt partid, despre care tot referatul susţine că nu există. Dacă aderarea celor doi consilieri la Partidul Liberal Reformator este nulă de drept, cum se susţine în referat, ea nu poate în acelaşi timp să producă efectul juridic al pierderii calităţii de membru PNL. Referatul constatator este lipsit de logică juridică elementară, deci Hotărârea Consiliului Local Zalău de încetare a mandatelor consilierilor Rodica Mureşan şi Raul Dragoş este ilegală. Această inconsistenţă juridică este jenantă pentru toate persoanele implicate în redactarea referatului constatator al Primăriei Zalău”, a declarat Mirel Taloş, citat de Agerpres.
Taloş a subliniat că partidul pe care îl reprezintă studiază în prezent modul în care vor fi atacate în instanţă hotârările de încetare a mandatelor celor doi consilieri.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!