Actualitate

Aeronave NATO pe aeroporturile din România

avioane nato

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat miercuri, 3 septembrie, prezenţa aeronavelor de luptă NATO pe aeroporturile din România. Implicit, România va permite accesul a 200 de militari NATO.

Cu această ocazie, preşedintele Traian Băsescu a declarat că ”Decizia CSAT a survenit ca urmare a evenimentelor generate de evenimentele din Ucraina. România solicită generic consolidarea flancului estic al Alianţei Naţiunilor Unite. Asta înseamnă şi introducerea României în sistemele permanente de alertă. În altă ordine de idei, fiecare stat trebuie să facă faţă la astfel de provocări, dar când asupra lui se fac presiuni cu armate regulate la frontiere, atunci intervenţia NATO este obligatorie.

Un stat mai mic nu poate face faţă şi unui război intern şi unei presiuni externe. Aşteptăm ca summit-ul NATO să consemneze progrese evidente. Aşteptăm de la acest summit consemnarea importanţei strategice a Mării Negre. E clar că Marea Neagră este înconjurată de un brău de conflicte îngheţate care pot fi acţionate de un singur buton. De la Moscova. Am dori o cât mai clară definire a viitoarelor relaţii între NATO şi Federaţia Rusă.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!