Actualitate

Eurodeputatul Dan Motreanu, președinte PNL Giurgiu: Parlamentul European a aprobat măsurile urgente de combatere a pandemiei COVID 19 la nivelul întregii Uniuni

„Am votat astăzi în cadrul sesiunii extraordinare de vot la distanță a Parlamentului European aprobarea măsurilor urgente de combatere a pandemiei COVID 19 la nivelul întregii Uniuni.

Cea mai importantă măsură este alocarea de fonduri în valoare de 37 miliarde EUR pentru a sprijini Statele Membre în lupta împotriva pandemiei COVID 19. României îi va reveni peste 1 miliard de euro, 483 de milioane de euro prin renunţarea în acest an la obligaţia de a rambursa prefinanţările neutilizate din fondurile structurale și 637 de milioane de euro, avans la fonduri structurale date la începutul lunii martie și aprilie.

Banii vor fi direcționați către sprijinirea sistemelor medicale, achiziția de medicamente și echipamente de protecție medicale, însă și pentru sprijinirea sectoarelor economice vulnerabile cu o concentrare asupra întreprinderilor mici și mijlocii, cu scopul de a evita pierderea locurilor de muncă în această perioadă.

Totodată, ieri, în cadrul ședinței de la distanță a grupului politic PPE, am hotărât împreună cu restul colegilor să solicităm Comisiei Europene și Consiliului mobilizarea a încă 4,1 miliarde de euro, fonduri noi pentru combaterea COVID19, prin utilizarea flexibilității pe care o permite bugetul UE.”, a declarat Dan Motreanu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!