Actualitate

ALCOOLUL ȘI VOLANUL SUNT INCOMPATIBILE! IPJ va recomanda

STIMAȚI CONDUCĂTORI AUTO – ALCOOLUL ȘI VOLANUL SUNT INCOMPATIBILE!
Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacității de conducere, deși există tendința de a se subestima rolul său.
 De cele mai multe ori, conducătorii auto aflați sub influența alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulație, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depășiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacție și precizia mișcărilor și poate determina scăderea acuității vizuale și auditive a șoferilor.
Legea pedepsește aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce șoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentrația de alcool în sânge depășește limita legală.
Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge.
Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influențând în mare măsură producerea accidentelor de circulație!
NU CONDUCEȚI SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI!
  TÂNĂR CERCETAT PENTRU MAI MULTE INFRACȚIUNI
  Un tânăr de 29 de ani, este cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un autoturism pe Drumul Național 5C, având dreptul de a conduce suspendat. Totodată, conducătorul autoturismului a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 Sâmbătă, 14 aprilie a.c., în jurul orei 18.50, polițiștii au depistat în trafic, un tânăr de 29 de ani, din municipiul Giurgiu, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 5C, având dreptul de a conduce suspendat.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,54 mg/litru alcool în aerul expirat, refuzând sa fie condus la o unitate sanitară pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are dreptul de a conduce suspendat și refuzul recoltării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
A CONDUS UN AUTOTURISM PE DRUMURILE PUBLICE SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE ȘI FĂRĂ A POSEDA PERMIS DE CONDUCERE
 Polițiștii giurgiuveni, cercetează un tânăr de 29 de ani, după ce a fost depistat conducând un autoturism aflându-se sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere.
Duminică, 15 aprilie a.c., în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Formațiunii  Rutiere Mihăilești au depistat un autoturism pe Drumul Județean 412 A, din localitatea Ogrezeni, județul Giurgiu, condus de un tânăr de 29 ani, din localitatea Grădinari, județul Giurgiu, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.
Conducătorul autoturismului  a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,54 mg/litru alcool în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.
TÂNĂR CERCETAT DE POLIȚIȘTI DUPĂ CE A CONDUS UN AUTOTURISM PE DRUMURILE PUBLICE SUB INFUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE
Un tânăr, de 29 de ani, este cercetat de polițiști după ce a fost depistat conducând pe drumurile publice un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
Duminică, 15 aprilie a.c., în jurul orei 03.15, polițiștii din cadrul Formațiunii  Rutiere Mihailesti, au depistat în trafic, un autoturism pe Drumul Național 6, în localitatea Valea Plopilor, județul Giurgiu, condus de un tânăr de 29 ani, din localitatea Letca Noua, județul Giurgiu, care se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Conducătorul autoturismului, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,48 mg/litru alcool în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!