Actualitate

Alegerile se câştigă prin muncă, nu prin metode nelegale!

schituZiare cu informaţii eronate, flyere cu informaţii denigratoare şi oferirea de bunuri. Aşa înţeleg unii politicieni să îşi facă, deşi acest lucru nu mai este permis de legislaţia în vigoare, campanile electoral doar-doar vor mai câştiga încă un mandat!

O situaţie mai puţin obişnuită s-a petrecut sâmbătă, 28 mai a.c., la Schitu, unde reprezentanţi ai PSD  au oferit şepci şi tricouri oamenilor din Vlaşin. Ar fi trecut totul neobservat dacă nu ar fi fost în zonă un contracandidat de-al său, liberalul Vasile Lebe, care a văzut toată acţiunea şi, mai mult, a şi filmat. Dovezile au fost prezentate şi poliţiei care a venit la faţa locului, a audiat persoanele care au primit tricouri şi a constatat că într-una dintre maşinile care însoţeau echipa de campanie încă mai erau triouri, aşa cum reiese din declaraţiile martorilor.

Filmuleţul cu declaraţiile unor persoane care au primit tricouri a fost încărcat şi pe pagina de facebook a lui Vasile Lebe. Mai mult, tanti Stela, una dintre persoanele revoltate că domnul primar ar fi recurs la acest gest. o femeie care ştie că acest lucru nu mai e permis,  ne-a declarat că a primit tricou şi şapcă, dar şi materiale promoţionale cu candidatul PSD la primăria Schitu. Potrivit acesteia, tricoul a fost dat poliţiştilor care au venit şi au făcut cercetări la faţa locului şi au luat declaraţii de la persoanele care au primit tricouri.

Rămâne de văzut dacă autorităţile statului îşi vor face datoria sau nu! Cert este doar că unde-i lege nu-i tocmeală!

Potrivit colegilor de la Giurgiveanul, poliţia face cercetări în acest caz pentru încălcarea dispoziţiilor art. 386 din Codul penal, respectiv „oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită  listă de candidaţi ori un anumit candidat”.

Cel care va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă cuprinsă între 6 luni şi 3 ani, dar şi interzicerea exercitării unor drepturi.

M.M.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!