Actualitate

Americanii au donat autorităţilor din Ghimpaţi peste 400.000 de euro pentru renovarea spitalului din comună

Cea mai mare sumă acordată vreodată României de Statele Unite ale Americii în domeniul medico-social, respectiv peste 400.000 de dolari, a ajuns la Ghimpaţi, judeţul Giurgiu, pentru reabilitarea şi modernizarea fostului spital de acolo.

Joi, 15 noiembrie, a avut loc ceremonia de deschidere oficială a lucrărilor, în prezenţa ambasadorului Statelor Unite Mark Gitenstein, a secretarului de stat în ministerul Sănătăţii, Alexandru Rafila şi a autorităţilor locale şi judeţene.

Mark Gitenstein a precizat că este onorat şi mândru că ţara sa acordă un asemenea sprijin într-un asemenea domeniu, mai ales pentru că şi tatăl său, de origine român, a construit odată, în Alabama, un centru medical pentru comunitatea de acolo. „Tatăl meu a fost un om de afaceri de succes şi a înţeles că unul dintre cele mai importante lucruri este ca angajaţii să beneficieze de asigurări şi servicii medicale de calitate. Îmi doresc ca şi la Ghimpaţi, oamenii să aibă parte de acelaşi lucru”, a spus Gitenstein.

Ambasadorul este cel care a declarat că suma care a fost donată pentru lucrările de la Ghimpaţi este cea mai mare acordată vreodată de SUA României în domeniul medico-social.

Spitalul de la Ghimpaţi a fost închis în 2010, prin Ordin al ministrului Sănătăţii în Guvernul Boc. Acum, clădirea va fi transformată într-un centru medical multifuncţional, asta însemnând că vor fi acolo şi cabinete medicale, saloane pentru pacienţi, dar va fi amenajat şi un laborator de analize.

Cu banii de la americani, mai cu seamă de la Comandamentul Forţelor Armate ale SUA în Europa, vor fi făcute ample lucrări de reabilitate şi modernizare a fostului spital, precum renovarea faţadei, înlocuirea ferestrelor, refacerea sistemului electric şi a celui de încălzire, sau schimbarea acoperişului.

Aproximativ 25.000 de oameni care trăiesc în Ghimpaţi şi în împrejurimi vor beneficia de acest proiect.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!