Actualitate

Anchetă la Primăria Giurgiu după ce au fost tăiaţi peste o sută de arbori din Parcul “Steaua Dunării”

parcUnii, au numit-o „mână criminală împotriva naturii”, alţii, au ajuns chiar şi la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, la Garda Forestieră din Capitală, acolo unde au sesizat situaţia de la Giurgiu.

Este vorba despre o altă măreaţă „realizare” a municipalităţii giurgiuvene care s-a angajat să amenajeze o pistă de atletism, suprafaţă pe care, odată, erau plantaţi peste o sută de arbori de diverse specii. Din păcate, investiţia nu a mai fost dusă la bun sfărşit.parc 2

Ca multe alte lucrări începute şi neterminate, acest proiect stagnează, încă, iar iubitorii de mişcare, care sperau că vor putea alerga în aer liber- curat, prin oaza de verdeaţă, îşi pot lua adio, acum!

Parcul Steaua Dunării, o locaţie pentru care au fost gândite, iniţial, diverse spaţii de agrement, lucrări începute de fostul primar Lucian Iliescu, a ajuns, astăzi, doar un loc unde tinerii teribilişti fac întreceri cu maşinile ori cu motocicletele.

parc 3Deşi, are o structură foarte bine poziţionată, aproape de Dunăre şi de Punctul Vamal, Parcul „fără nume” aşa cum l-au poreclit giurgiuvenii ar fi putut deveni locul ideal pentru petrecerea timpului liber, însă, lucrurile nu sunt nici pe departe aşa.

Arborii care ţineau umbră băncilor, în zilele toride de vară şi care au fost plantaţi, în trecut, pe o suprafaţă de aproape 3.500 de mp, au dispărut.

Tăierea lor a fost realizată mai ceva ca în codru, tacit, şi fără prea multe explicaţii.

Numai că, Garda Forestieră Bucureşti a înaintat nota de constatare şi raportul întocmit în urma unui control realizat de către poliţie, iar în prezent, municipalitatea va trebui să dea socoteală pentru această situaţie.adresa

Tăierea necontrolată a celor 109 bucăţi de arbori a fost executată cu încălcarea prevederilor articolului şase din alineatul doi şi trei, din Legea 46 per 2008, Codul Silvic.

Ne amintim că, nu de mult, primarul în exerciţiu, al municipiului Giurgiu, invita cetăţenii la o acţiune dedicată sănătăţii şi mediului înconjurător şi care se autointitula „Pedalăm pentru natură!”

Mai mult, acţiunea cu pricina a fost organizată chiar în Parcul Steaua Dunării, acolo unde verdeaţa a fost distrusă, cu bună ştiinţă.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!