Actualitate

Tabăra internaţională de la Giurgiu, prima zi

DSC02569
După deschiderea oficială de luni seară, cei peste 60 de voluntari români din Tabăra Internaţională “Salvatori din apă”, cărora li s-au alăturat şi alţi tineri de la Ruse, au luat parte la primele ateliere de salvare din apă.
Cu ajutorul specialiştilor bulgari de la Ruse şi Sofia, care şi-au pus la dispoziţie atât logistica cât şi experinţa, voluntarii înscrişi la cursuri au putut asista la prezentarea metodelor practice de salvare, dar şi la descrierea tehnicii şi a echipamentelor necesare. În paralel, pe canalul de la plaja veche, locul de desfăşurare al cursurilor practice, doua echipe au asistat la prezentarea tehnică a metodelor de salvare din apă cu barca cu motor, au aflat care sunt metodele de comunicare la distanţă şi au învăţat de la profesionişti întreaga procedură pe care trebuie să o îndeplinească în aceste cazuri.
Pentru ca atelierele să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, spaţiul a fost curăţat de angajaţii de la Spaţii Verzi şi cei de la Salubritate şi supravegheat de pe uscat de Poliţia Locală şi din apă de Poliţia de Frontieră. Urmează ca în tabără, între orele 17,30- 18,30 să aibă loc prima sesiune de concluzii, iar mâine, 27 august, echipele să aplice noţiunile învăţate astăzi, în cadrul unui atelier de lucru similar, tot la plaja veche – anunţă, într-un comunicat de presă, reprezentanţii organizatorilor: Crucea Roşie Giurgiu.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!