Politic

Antonescu nu mai vrea să comenteze aberaţiile lui Băsescu

crin basePreşedintele Senatului, Crin Antonescu, a precizat că la întâlnirea cu premierul Victor Ponta din 12 iunie nu s-a discutat despre parlamentul unicameral, după ce această teză fusese avansată de către preşedintele Traian Băsescu. În acest context, Crin Antonescu a susţinut că USL-ul nu are timpul necesar să se preocupe de ”aventurile şi episoadele lui Băsescu”.

”Noi discutăm despre soluţiile USL în domeniul guvernării, în domeniul proiectului constituţional, în cel al regionalizării, adică lucrurile care îi interesează cu adevărat pe oameni şi care stau în responsabilitatea noastră, după ce ne-am angajat că le vom face. Aventurile, episoadele marca Băsescu nu stau nici în atribuţiile, nici în preocupările noastre. Eu, unul, nu mai sunt dispus să comentez elucubraţiile preşedintelui.”

Fraza din urmă, Antonescu a rostit-o după ce liderul de la Cotroceni menţionase că prin proiectul de revizuire a Constituţiei propus de USL, preşedintelui statului i se restrâng atribuţiile, acesta rămânând pe ”post de paiaţă”.

Traian Băsescu a anunţat în seara de 11 iunie că a declanşat procedura pentru un nou referendum pentru un parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari. Acesta a precizat că va emite decretul în funcţie de modul în care parlamentul va respecta voinţa poporului exprimată în 2009.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!