Actualitate Anunțuri

Apa Service Giurgiu face pasul spre digitalizare – 14.500 de contori inteligenți pentru clienții din Municipiul Giurgiu

Uniunea Europeană pune la dispoziția operatorilor regionali de apă și canalizare 25 milioane Euro, pentru digitalizare.
Pentru aceste fonduri ”se luptă” toți operatorii de apă din țară, așa că Apa Service nu putea rata ocazia și a întocmit documentația necesară pentru un proiect în valoare de 2 mil. Euro, ce vizează montarea a 14.500 de contori inteligenți, în Municipiul Giurgiu, pe modelul celor utilizați de furnizorii de energie electrică.
Pentru depunerea cererii de finanțare mai era nevoie doar de un pas – votul Consiliului Local Giurgiu. Așa că, la inițiativa primarului Adrian Anghelescu și cu sprijinul viceprimarului Silviu Dumitrescu și a tuturor consilierilor locali, proiectul a fost aprobat în unanimitate, în ședința extraordinară din 07 decembrie 2022.
Astfel, Apa Service Giurgiu se numără printre primii operatori de apă din România care depun un astfel de proiect, pentru că, regula finanțării, în limita bugetului, este ordinea depunerii.
”Noi avem un parc cu 25.000 de contori, cu o vechime, în medie, mai mare de 7 ani, ori acest proiect este o oportunitate, în primul rând pentru schimbarea contorilor și în al doilea rând, pentru a veni cu contori inteligenți. Existența acestor contori nu va mai implica venirea cititorului la ușa clientului, consumul de apă fiind trasmis prin intermediul rețelei de telefonie mobilă, direct într-un server.” – Alexandru George Popescu – dir.gen. Apa Service Giurgiu.
Valoarea proiectului se ridică la valoarea de 9 833 872.43 lei(fără TVA) după cum urmează:
590 032.35 lei – contribuția Apa Service Giurgiu;
1 201 699.21 lei – fonduri guvernamentale;
7 857 264.07 lei – fonduri Uniunea Europeană;
184 876.80 lei – contribuția Primăriei Giurgiu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!