Politic

Apel la corectitudine

Şi unii edili din judeţul Giurgiu critică modalitatea în care au fost realizate sondajele pentru PSD. Este şi cazul primarului liberal din Adunaţii Copăceni, Ion Tache. El a realizat un sondaj pe cont propriu, iar rezultatele l-au determinat să spună că este pregătit să sponsorizeze noi studii, dacă va fi cazul.Primarul Ion Tache acuză lipsa concordanţei între întrebările sondajelor realizate pentru PSD şi cele pentru cercetarea PNL, diferenţele de timp în care au fost efectuate studiile şi modalitatea de realizare a acestora în ceea ce-i priveşte pe social-democraţi. Edilul din Adunaţii Copăceni face un apel către partenerii de alianţă. „Această uniune creată este un lucru benefic pentru ţară dacă va funcţiona bine. Dacă nu se vor găsi soluţiile pentru o înţelegere serioasă şi pentru o bună funcţionare şi va da chix această coaliţie, va fi rău atât pentru români cât şi pentru Opoziţie, care va rămâne… în Opoziţie”, a spus Tache.

După ce a primit rezultatele sondajelor, primarul liberal a decis să sponsorizeze o a treia cercetare, de care s-au ocupat mai mulţi studenţi. Cercetarea a fost făcută în toate oraşele din Giurgiu şi alte câteva comune, pe un eşantion de 591 de persoane. Rezultatele sondajului făcut la cererea lui Ion Tache se apropie de cele ale cercetării realizate pentru PNL. Astfel, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, este preferat de cei mai mulţi dintre intervievaţii în cazul ultimului sondaj, detaşându-se cu cel puţin 10 procente de social-democratul Emil Vucă. Având în vedere că studiul nu este unul autorizat, datele concrete nu pot fi făcute publice. Totuşi, rezultatele respective l-au determinat pe primarul din Adunaţii Copăceni să afirme că dacă nu vor fi găsite răspunsuri legate de sondajul cerut de PSD, edilul giurgiuvean este pregătit să sponsorizeze noi asemenea cercetări. „Mă angajez, alături de câteva firme, să sponsorizăm un nou sondaj, dar trebuie ca de data asta să se cadă de acord pe întrebări şi pe timpul acordat cercetării”, a declarat primarul din Adunaţii Copăceni.

Liberalul Ion Tache le cere colegilor din PSD să fie corecţi, cu atât mai mult cu cât social-democraţii nu ratează nicio ocazie de a-i acuza pe cei de la PDL de fapte imorale. „Suntem nemulţumiţi de modul în care a fost făcut sondajul pentru PSD, prin telefon, cu tombole, este imoral. Dacă dânşii îşi permit să vorbească de PDL că procedează în anumite cazuri imoral, nu trebuie să procedeze la fel”, a mai spus Ion Tache.

Pe de altă parte, liberalul a declarat că deşi se zvoneşte că la alegerea preşedintelui organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu, s-ar fi mers pe „metoda Vanghelie”, speră totuşi ca această metodă să nu fi fost aplicată şi în ceea ce priveşte sondajele efectuate înainte de stabilirea candidaţilor USL la alegerile locale din 2012.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!