Actualitate

O cale de acces modernă, porţi deschise către investitori

Drumul din localitatea Poiana lui Stângă, comuna Vânătorii Mici, a fost reabilitat, lucrările presupunând reabilitarea şi modernizarea a aproape patru kilometri din calea de acces respectivă. Sâmbătă, 6 august, a avut loc recepţia lucrării, zeci de săteni venind la eveniment pentru a fi alături de primarul comunei Vânătorii Mici. De asemenea, a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu.„A fost un mandat foarte greu. Nu ştiau, nici cei bine intenţionaţi, nici ceilalţi, ce înseamnă această criză economică, ce înseamnă un mandat în opoziţie, cu un Guvern care nu ne ajută cu absolut nimic. Cel mai mare merit pentru tot ce s-a făcut în comuna aceasta este al primarului, pe care sunt bucuros că vi l-am recomandat. Am găsit în cazul acestui drum o firmă care să ne ajute să ne onorăm promisiunea”, le-a spus oamenilor prezenţi la eveniment, Dumitru Beianu.

Edilul judeţean le-a vorbit şi despre alte proiecte pe care autorităţile giurgiuvene le au pregătite pentru comuna Vânătorii Mici. „Ne străduim să introducem reţeaua de gaze naturale. Spre deosebire de apa curentă, pentru gaze licitaţiile se fac la Ministerul Economiei, este o procedură specială. Există, în egală măsură, firme interesate să concesioneze lucrările de gaze în această comună, şi de aceste societăţi depinde practic în final dacă proiectul se va realiza sau nu”, a mai spus Beianu.
Pe de altă parte, revenind la infrastructura rutieră din Vânătorii Mici, autorităţile judeţene şi cele locale au spus că în primăvara anului viitor ar putea începe lucrările de reabilitare a unui alt tronson din drumul menţionat. Este vorba de porţiunea ce leagă Poiana de Vânători, via autostrada Bucureşti-Piteşti.

La rândul său, primarul comunei Vânători, Marin Neacşu, ne-a declarat că lucrările la drumul principal din Poiana au început în urmă cu mai mulţi ani.

„Reabilitarea a debutat în 2008, an în care am reuşit să asfaltăm primul tronson de 2,9 kilometri. Abia anul acesta am reuşit să găsim înţelegere la o firmă care a acceptat să continue investiţia pe cealaltă porţiune de 1,4 kilometri, practic pe datorie. Tot pe acest contract mai avem de asfaltat tronsonul care leagă Vânătorii Mici de autostradă. A fost necesară modernizarea acestei căi de acces pentru că ne aflăm într-o zonă tranzitată. Poiana lui Stângă este o localitate frumoasă şi am asfaltat drumul şi cu intenţia de a atrage aici investitori care să construiască în zonă, sau care să cumpere terenuri”, a mai spus primarul Marin Neacşu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!