Cultură

Apel pentru salvarea clădirii istorice a Colegiului Naţional „Ion Maiorescu”

Patru din cei cinci membri ai comitetului de conducere a asociaţiei „Pro Maiorescu” au fost prezenţi marţi, 19 aprilie, la o conferinţă de presă, în cadrul căreia au lansat un apel pentru salvarea clădirii istorice a colegiului. Alături de Ion Dincă – preşedinte al Asociaţiei şi fost director al Liceului „Ion Maiorescu”, George Csender, Dumitru Manda şi Petre Cornea a fost şi Alina Mitroi, reprezentantă a elevilor, aceştia alăturându-se eforturilor de strângere de fonduri.Începute în 2007, lucrările de reabilitare şi consolidare au fost întrerupte în 2009, pentru că nu au mai fost alocate fondurile necesare. Apelul lansat marţi se adresează tuturor giurgiuvenilor şi tuturor absolvenţilor acestui prestigios liceu, actual Colegiu Naţional.

Membrii Comitetului Asociaţiei Pro Maiorescu îşi propun să colecteze de la cei care vor să se implice pentru salvarea clădirii monument istoric sumele necesare reluării lucrărilor, dar şi să sensibilizeze autorităţile.

O primă acţiune este programată pentru data de 14 mai, ora 11.00, la Teatrul „Tudor Vianu”. Este vorba despre „Ziua Absolvenţilor Colegiului Naţional Ion Maiorescu”. Programul va cuprinde mesaje din partea Asociaţiei „Pro Maiorescu” a conducerii Colegiului şi a absolvenţilor, un program artistic susţinut de elevi, o licitaţie şi o tombolă pentru strângere de fonduri. Cu acelaşi prilej va fi amenajată o expoziţie de artă cu vânzare.

Cei care doresc să contacteze Asociaţia „Pro Maiorescu” o pot face la numerele de telefon 0767 865 500 – profesor Ion Dincă, 0724 704 126 – profesor Ion Manda sau 0723 286 923 – profesor Petre Cornea.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!