Actualitate

Aproape 900 de cereri depuse la Casa Judeţeană de Pensii Giurgiu, pentru tratament balnear

Până la data de 17.02.2020, 884 de giurgiuveni au depus la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) cereri pentru a beneficia de bilete de tratament balnear, majoritatea pentru perioada iunie-septembrie.

Ca în fiecare an, cele mai multe solicitări sunt pentru staţiuni precum: Căciulata, Covasna, Pucioasa, Băile Felix, Techirghiol, Vatra Dornei şi Slănic Prahova.

Directorul CJP Giurgiu, Marian Dumitru, a precizat pentru Informaţia de Giurgiu că pentru prima serie de bilete de tratament aferente anului 2020, plecările au fost la data de 17, 18 şi 19 februarie, iar din cele 28 de bilete alocate (dintre care patru gratuite), doar şase au fost valorificate.

Pot beneficia de tratament balnear, în condiţiile legii, persoanele care au calitatea de pensionar din sistemul public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale ce reglementează dreptul la bilete de tratament.

În cazul pensionarilor din cadrul sistemului public de pensii, contribuţia individuală este de 50% din cuantumul total brut al drepturilor de pensie.

În cazul salariaţilor care în luna anterioară celei în care se efectuează repartiţia au venitul mai mic sau egal cu salariul mediu brut pe economie, contribuţia este tot de 50% din preţul biletului de tratament balnear.

Persoanele al căror venit depăşeşte însă salariul mediu brut pe economie achită preţul integral al biletului.

Important de retinut! Cererile se depun cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul de tratament.

Pentru a fi luată în considerare, cererea trebuie să aibă toate câmpurile completate şi să fie însoţită de documentele justificative solicitate.

O persoana poate opta pentru cel mult trei staţiuni, durata sejurului fiind de 16 zile, iar cea a tratamentului balnear de 12 zile. Asadar, aviz amatorilor!

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!