Actualitate

Aproximativ 3.700 articole susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit aproximativ 3.700 articole textile și de încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care opt persoane, patru cetățeni români și patru cetățeni turci, au încercat să le introducă ilegal în țară.
La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute. Astfel, au fost selectate pentru control mai multe  autocare aparținând unor firme de transport internațional.
Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul acestora, cantitatea totală de 3690 articole textile și de încălțăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.
La cercetări, s-a stabilit că posesori bunurilor sunt patru cetățeni români și patru cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 26 și 56 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din diverse bazaruri din Istanbul – Turcia, cu scopul de a le oferi cadou prietenilor sau de a le  comercializa și nu dețineau documente de proveniență pentru acestea.
Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 306.700 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările si completările ulterioare.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!