Actualitate

Aproximativ şapte tone de lapte vor fi distruse la Giurgiu din cauza aflatoxinei

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu a dispus distrugerea a şapte tone de lapte şi produse lactate care conţineau o concentraţie a aflatoxinei peste limita admisă.

Acesta provine de la patru loturi diferite cu descoperite în urma analizelor de laborator.

De vină pentru această situaţie se pare că este furajul folosit la hrana vacilor, care ar fi fost contaminat cu Aspergilus, mucegaiul care transmite aflatoxina în mai multe alimente, printre care şi laptele.

Directorul DSVSA susţine că nu există motive de îngrijorare pentru consumatori, situaţia fiind sub control. În plus, concentraţia de aflatoxină în lapte a fost aproape de limita admisă, iar cercetările au demonstrat că aceasta provoacă rău organismului uman dacă produsele sunt consumate pe termen lung în cantităţi mari.

Inspectorii DSVSA vor supraveghea în continuare activitatea producătorilor de lactate din judeţ, urmând să ridice periodic probe atât din lapte cât şi din furajele folosite pentru hrana animalelor.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!