Social

Inspectoratul Şcolar Judeţean estimează că în anul şcolar 2013-2014 vor fi înfiinţate 120 de clase pregătitoare

După mai multe declaraţii contradictorii, Ministerul Educaţiei a decis: clasa pregătitoare rămâne în învăţământul primar şi poate fi organizată atât în spaţiile şcolilor, cât şi în incinta grădiniţelor, înscrierile pentru anul şcolar 2013-2014 urmând să înceapă la 2 aprilie, potrivit unor proiecte lansate în dezbatere publică la sfârşitul săptămânii trecute.

În clasa pregătitoare se vor putea înscrie, pentru anul şcolar 2013-2014, copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2013, inclusiv, dar şi, la solicitarea părinţilor, cei care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. Copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la 31 august 2013, inclusiv, pot fi înscrişi, la cerere, în clasa I, chiar dacă nu au parcurs, anterior, clasa pregătitoare. De asemenea, la solicitarea părinţilor, în clasa I vor putea fi înscrişi copiii care împlinesc 7 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei I. Acestea sunt câteva din prevederile propuse de Ministerul Educaţiei în metodologia de înscriere la clasa pregătitoare, un proiect postat pe siteul Ministerului, la care părinţii pot face sugestii şi comentarii.

Deşi metodologia propusă de minister prevede că aceste clase pregătitoare pot fi organizate atât în şcolile generale, cât şi în grădiniţe, la nivelul judeţului Giurgiu nu vom avea clase pregătitoare la grădiniţă.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!