Actualitate Sport

Arsenal Malu a promovat în Liga a III-a!

Promovare istorică pentru Arsenal Malu / FOTO: Daniel Grecu, informatiadegiurgiu.ro
Promovare istorică pentru Arsenal Malu / FOTO: Daniel Grecu, informatiadegiurgiu.ro

După patru baraje de promovare pierdute, judeţul Giurgiu respiră din nou graţie celor de la Arsenal Malu. „Tunarii” au practicat acelaşi fotbal ofensiv şi în manşa secundă, reuşind să elimine o echipă de tradiţie, Progresul Bucureşti.

Campioana judeţului Giurgiu şi-a învăţat lecţia de anul trecut. Umilită de FC II Voluntari cu 9-1 la „general”, Arsenal Malu a strâns rândurile, a mai „băgat o fisă” şi a reuşit să promoveze în stil de mare echipă.

„Tunarii” s-au impus cu un incredibil 4-1 (2-0 la pauză) pe stadionul Romprim din Capitală. Scorul calificării după ambele manşe? Arsenal Malu – Progresul Bucureşti 6-1!

„Triplă” pentru Silviu Radu

Echilibrul din teren a fost zdruncinat pe finalul primei reprize, atunci când oaspeţii au marcat de două ori.

Scorul a fost deschis în minutul 34 de Silviu Radu. Mijlocaşul Arsenalului a transformat o lovitură liberă de pe partea stângă, reuşind să îl învingă pe Cornel Cernea.

Alin Damian a marcat chiar înainte de pauză după o serie de driblinguri, dând practic lovitura de graţie adversarilor.

Progresul mizează în actul secund totul pe cartea atacului, însă defensiva este pedepsită de Silviu Radu care îl execută din careu pe Cernea (65).

„Bancarii” înscriu golul de onoare în minutul 83, Silviu Radu reuşind „tripla” cu cinci minute înainte de final.

ARSENAL MALU: G. Barbu – G. Alexandru, Marius Gheorghe (cpt.), Lincu, G. Rădulescu – Nemţescu, Mihăiţă Gheorghe – Damian, Matache, S. Radu – Jelescu. Antrenor: Andrei NEMŢESCU
Au mai evoluat: Anghilin, Dăianu, Danciu şi Mario Gheorghe.

„Este o promovare istorică obţinută cu multă muncă. Momentul e cu atât mai dulce cu cât am reuşit să eliminăm o echipă de tradiţie, Progresul Bucureşti. În primul sezon de Liga a III-a îmi doresc să ocupăm un loc în prima jumătate a clasamentului” – Dan Rotaru, manager Arsenal Malu

Argeşul Mihăileşti şi Rapid Clejani au fost ultimele echipe din judeţul Giurgiu care au evoluat în Liga a III-a (sezonul 2011/2012); ambele s-au retras însă înainte de finalul stagiunii: Rapidul în timpul turului, Argeşul în timpul returului.

CITEŞTE ŞI: Favoriţi la promovare: Arsenal Malu – Progresul Bucureşti 2-0

În situaţia în care sezonul 2016/2017 al Ligii a III-a va fi organizat la fel ca precedentul, Arsenal Malu ar urma să fie repartizată în Seria a III-a, alături de formaţii precum CS Afumaţi, FC II Voluntari, Sporting Turnu Măgurele, Sporting Roşiori, Concordia II Chiajna, FCM Alexandria sau FC Argeş 1953 Piteşti (ultimele două recent promovate).

Bogdan Vladu
Foto: DAniel Grecu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!