Sport

Astra Giurgiu s-a despărţit de Mulţescu

De astăzi (29 octombrie), Gigi Mulţescu nu mai este antrenorul Astrei în mod oficial. După spusele patronului Ioan Niculae, clubul şi Gigi Mulţescu s-au despărţit amiabil. Motivul? Cel de notorietate în lumea fotbalului românesc. Conflictul deschis cu Dinu Vamă.

Din nefericire, Gigi Mulţescu nu face purici pe nicăieri. Spunem din nefericire, pentru că avem de-a face cu un antrenor care nu a dezamăgit profesional nicăieri. Iar acum, la Astra, părea că va atinge maximul carierei. Noi, cei de la Informaţia, pariasem pe un loc doi la sfârşitul acestui sezon. Ce se va întâmpla acum? Greu de previzionat. Gigi Mulţescu a lăsat echipa pe podium, în nouă etape scurse cu el principal, Astra bifând 6 victorii, un egal şi două înfrângeri. Cele două eşecuri, vă amintiţi, au venit în minutele de prelungiri de la Piatra Neamţ şi Galaţi, fiind, practic, nişte autogoluri generate de întâmplări nefericite. Echipa jucase mai bine şi decât Ceahlăul şi decât Oţelul. Cât priveşte egalul, acesta  s-a petrecut cu FC Vaslui, rodul acelui penalti inexistent. 

Şi atunci, de ce a fost preferat Dinu Vamă, personaj care mai degrabă întregeşte oficiala decât să facă diferenţa pe dreptunghiul verde? Ioan Niculae spune că i-a chemat pe amândoi în biroul său pentru a se lămuri mai întâi ce au de împărţit. Cert este că le-a pus în vedere să salveze măcar aparenţele şi să nu mai polemizeze în public. Ceea ce nu s-a întâmplat, iar după ce Dinu a părăsit echipa, Niculae a revenit şi a precizat că acesta este într-un soi de concediu autoimpus. Pentru ca apoi, chiar înainte de ultima victorie din campionat cu Iaşiul, toată lumea să vuiască că Niculae îl preferă pe Vamă lui Mulţescu.

Ceea ce simţisem şi noi, după comentariile exclusiv peiorative ale patronului la finalul unor partide care nu impuneau deloc aşa ceva. Părea că orice ar face Mulţescu, Niculae nu ar putea fi satisfăcut. ”Să-l întrebaţi pe Mulţescu de unde a adus puşcăria asta de portar!”, la finalul meciului cu FC Vaslui, sau ”Dimpotrivă, schimbările au fost total nefericite!”, la finalul meciului cu CSMS Iaşi, sunt două din declaraţiile lui Ioan Niculae. Pentru conformitate, să spunem că ”puşcăria de portar” a gafat cu Oţelul Galaţi, nicidecum cu Vasluiul, iar printre cei care au intrat după pauză în meciul cu CSMS Iaşi – adică una din ”schimbările total nefericite” – s-a aflat şi fotbalistul care a marcat unicul gol al partidei…

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!