Social

Facultăţi inutile

Week-end-ul trecut, la Sala Palatului din Capitală, în cadrul Târgului de joburi au participat peste 15.000 de tineri, care s-au ”bătut” pe 3000 de locuri de muncă aparţinând de 90 de firme.

Tinerii au sperat că vor reuşi să pună mâna pe un loc de muncă, însă mulţi au ajuns la concluzia că specializările pentru care s-au pregătit nu au căutare pe piaţa muncii. Unii dintre cei care au absolvit Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, bunăoară, nu au reuşit să se angajeze în ultimii doi. Nimeni nu le-a spus că la finele facultăţii e foarte greu să ajungă ambasadori sau diplomaţi, s-au lamentat foştii studenţi RISE.

Cei trecuţi de 40 de ani care au participat la Târg au spus că dacă au fentat primul val de concedieri, nu l-au mai putut evita pe cel de-al doilea. Unii dintre ei, foşti ingineri sau economişti, au ajuns acum taximetrişti.

Până la sfârşitul lunii noiembrie, persoanele cu experienţă, studenţii şi absolvenţii pot aplica în continuare pe site-ul hipo.ro pentru joburile deschise de companiile participante la Târgul Angajatori de Top.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!