Actualitate

Atenție șoferi! Radare TRUCAM la INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN GIURGIU

Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu a primit în dotare două aparate radar laser de ultimă generație, tip pistol, care urmează să fie folosite pe arterele de circulație cu grad crescut de accidente pentru combaterea vitezei excesive și diminuarea riscului rutier.
Pe lângă cele 9 radare montate pe autospecialele de poliție folosite în activitatea zilnică, polițiștii giurgiuveni au primit în dotare două aparate radar tip pistol laser, de ultimă generație, model LTI 20-20 TRUCAM. Modelul are camera video HD de înaltă fidelitate și un laser integrat, fiind cel mai performant aparat de măsurare a vitezei.
Polițiștii giurgiuveni au fost instruiți, în cadrul unui curs organizat de către Direcția Poliției Rutiere, cu privire la modul de folosire al aparatelor radar, de formatori atestați și vor acționa pe principalele artere de circulație pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.
Informăm participanți la trafic că aparatele radar au o multiplă întrebuințare și vor fi folosite atât pentru probarea diferitelor abateri ,care se înregistrează frecvent în trafic, precum și cu ocazia activităților de cercetare la fața locului în cazul diverselor evenimente.
Aparatele radar au intrat în dotarea Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu, ca urmare a analizelor de risc efectuate, care au evidențiat o creștere a numărului de încălcări ale normelor rutiere și, implicit, a sancțiunilor aplicate, în vederea dezvoltării capacității de intervenție a polițiștilor, contribuind la reducerea riscului rutier.
***
Aparatul stochează pe cardul de memorie înregistrări video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale conducătorului auto. Aceste aparate pot fi utilizate atât pe timp de ploaie cât şi pe timp de noapte.
Având în vedere timpul de expunere relativ mic al autovehiculului înregistrat, aparatul radar tip TruCAM poate identifica viteza de deplasare a tuturor autovehiculelor care se deplasează în coloană, motiv pentru care polițiștii recomandă respectarea limitelor legale de viteză, chiar dacă circulaţi în spatele altor vehicule.
NU UITAŢI!
Limitele maxime de viteză stabilite prin Codul rutier sunt:
în localităţi: 50 km/h;
în afară localităţilor:
o       130 km/h pe autostrăzi;
o       100 km/h pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene;
o       90 km/h pe celelalte categorii de drumuri.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!