La zi Pixu' corect Social

ATITUDINE: Giurgiu, extremă urgenţă!

consiliul-local-giurgiuUrgent şi inedit sunt cuvintele de ordine ale şedinţei CL de vineri, 4 aprilie, orele 10.
Şedinţa, etichetată aiurea de primarul în funcţie ca fiind extraordinară, a fost convocată cu doar o zi înainte, asemenea celor care ar dezbate calamităţi, războaie şi alte grozăvii. Dacă adăugăm celelalte ingrediente din „era Barbu” : lipsa totală a proiectelor de hotărâre anunţate în ordinea de zi, intenţia de concediere a primilor 16 angajaţi, taman în ajunul sărbătorilor pascale, anularea, în ultimul moment, a schimbării AGA de la SC „Apa Service”, atunci înţelegem că apar, încet-încet, schimbări regizorale importante în funcţionarea Consiliului Local.
Toată această încrâncenare are drept temă principală marele credit cu care dl. Barbu vrea să rotunjească în plus lista realizărilor din această a doua jumătate de mandat, datoriile municipalităţii şi, deloc în ultimul rând, investiţiile dedicate firmelor prietene, puţine dar strident de vizibile.
Două aspecte cresc îngrijorarea şi numărul consilierilor care înţeleg dezavantajele planului: faptul că a dispărut suma de 10 milioane precum şi orice referire la proiecte cu finanţare europeană, vitale pentru dezvoltarea oraşului şi graficul de eşalonare a datoriilor generate de refinanţare, care prevăd rate mici, de 315 275 lei/lună, fix până în iulie 2016, ultima lună a mandatului primarului-manager în exerciţiu. În atare condiţii, doar conştiinţa, corectitudinea şi chiar curajul consilierilor mai pot readuce funcţionarea primăriei în parametri normali. Lucru realizabil, devreme ce, după Ilie Clement şi Florin Velicu, Marius Stanciu este al treilea ales local care a hotărât, la discutata şi amânata şedinţă, să rupă rândurile contestabilei discipline de partid în favoarea intereselor oraşului.
La rându-i, dl. Primar Barbu a rupt tradiţia deplasărilor la peste 1 000 km distanţă şi a purces, ca un bun creştin, într-un nou voiaj până colea, la Muntele Athos, pentru o binemeritată reculegere, reconfigurare şi reinventare a propriei şifonate personalităţi.
PIXU’ CORECT

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!