Actualitate Social

ATITUDINE: Şi totuşi… se poate!

idea_bulbParcurgând lista hotărârilor din ultima şedinţă a Consiliului Local Giurgiu, am remarcat unul atipic, ascuns printre obişnuitele majorări de taxe şi tarife, concesionări de terenuri uitate de Iliescu, ajutorări şi alte pomeni. N-o fi chiar primul, dar aprobarea studiului de fezabilitate privind „Eficientizarea sistemului de iluminat public stradal, arhitectural şi ambiental din Giurgiu” deschide o nouă abordare administrativă.
Pentru „dezinteresaţi”, aprobarea unor asemenea studii de fezabilitate reprezintă primul pas în accesarea fondurilor europene ce vor să vină, să ne dea de lucru, să ne scoată din criză. În plus, pe domeniul menţionat, acest proiect de 5 milioane de euro, la care cofinanţarea Primăriei este de doar 100.000 de euro, propune montarea a 3.600 de lămpi moderne şi rezolvă problema iluminatului în municipiu pe vreo 20 de ani, cu o economie de 1 MW/an.
Dar, şi acestea şi altele la fel de necesare au o hibă, una foarte mare. Până se depun, se evaluează, se aprobă, se finanţează şi se implementează, trece mandatul.
Acesta este motivul pentru care dl. primar vorbeşte de un an juma’ despre idei generoase şi proiecte cuprinzătoare, fără să mişte un deget, fiindcă experienţa de peste drum a lui Beianu, care a depus proiecte pe care le dirijează cu voioşie Mustăţea, nu e liniştitoare defel. Şi nu prea-ţi dă mâna să bagi bani în viitorul oraşului fără certitudinea unui nou mandat, câtă vreme schimbatul sezonier al panseluţelor cu brăduţi şi botezarea ţânţarilor, din avion, oferă reţete financiare consistente.
Dar vorbim pentru noi, pentru că dl. Barbu pare decis să joace cartea proiectelor europene, cum îi stă şi bine unui primar de 70%. Sincere felicitări pentru schimbarea de atitudine, poate nu va fi un accident.
Felicitări mai mici şi vicelui Popazu care a implementat un proiect similar de modernizare a iluminatului stradal, prin 2007, şi, chiar dacă nu apare la semnatari, l-a moşit şi pe acesta. La mai multe, pentru Giurgiu!
Pixu’ Corect

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!