Actualitate

Atribuirea unor trasee de transport judeţene a stârnit un nou scandal în Consiliul Judeţean


buduru-300x189Consilierii judeţeni au primit joi o convocare într-o şedinţă de îndată, şedinţă desfăşurată vineri, cu începre de la ora 9. Şi, cum se întâmplă de o bună bucată de timp, nici acestă şedinţă nu a fost lipsită de discuţii în contradictoriu, care s-au tansfromat, la un moment dat, în scandal.

Motivul convocării şedinţei de îndată este situaţia a 11 trasee de transport persoane din judeţ, care, din cauza faptului că operatorul ce câştigase licitaţia este în dizolvare, au rămas neacoperite. Asta înseamnă că, de circa două luni, oamenii din mai multe localităţi ale judeţului nu mai au niciun mijloc de transport în comun.

Problema este mai veche, însă nu s-a putut face nimic până acum, deoarece, nemaifiind timp pentru organizarea unei licitaţii, pentru atribuirea directă a acestor trase era nevoie de avizul expres al Ministerului Administraţiei. Demersurile au început în urmă cu circa două săptămâni, iar avizul Ministerului a sosit în cursul zilei de joi şi, de aceea, a fost nevoie de o şedinţă de îndată.

Ca de obicei, consilierul Constantin Buduru este cel care a încins spiritele în şedinţă, lansând o serie de acuzaţii grave, care nu au rămas, însă, fără răspuns.

Până la urmă, tot acest scandal s-a încheiat cu votarea proiectului de hotărâre în unanimitate, ceea ce înseamnă că traseele de transport în cauză urmează a fi încredinţate direct unei firme ce va respecta toate criteriile impuse de lege.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!