Actualitate La zi Politic

Toma Petcu despre demisie: "E important să păstrez un echilibru între familie, serviciu şi sănătate!"

„Mi se pare normal nu neapărat să justific, dar să spun de ce nu mai are ALDE Giurgiu ministru la ora actuală. Emoţia numirii de anul trecut a lăsat urme destul de puternice asupra mea. Din păcate, unele probleme personale m-au ţinut puţin departe de această calitate ministru, e un minister foarte greu, complicat, cu probleme multiple, istorice, cu un program destul de intens şi, poate, pentru prima dată după 15 ani de când sunt ancorat în viaţa politică, am fost puţin subiectiv şi părtinitor pentru persoana şi familia mea, iar argumentul ca totul să fie bine pentru mine, să păstrez un echilibru între familie, serviciu şi sănătate, este mai puternic ca orice dorinţă a mea sau a unora să rămân pe scaun. Nu este foarte uşor când se schimbă un guvern să încerci să argumentezi şi să convingi premierul că eşti unul dintre ministerele importante şi, ca atare, trecând prin două experienţe în cele două guverne Grindeanu şi Tudose, consider că, cel puţin în acest moment, poate randamentul meu nu ar fi fost maxim
„Am făcut-o de două ori, mi-era foarte greu să o fac şi a treia oară, nu e nicio influenţă politică din partea PSD, relaţia mea cu colegii PSD din Parlament este absolut una corectă, normală, principiile de colaborare pe plan local au fost respectate. Mă bucur pentru că în această funcţie va fi domnul Anton, care mi-a fost profesor la facultate”Am făcut-o de două ori, mi-era foarte greu să o fac şi a treia oară, nu e nicio influenţă politică din partea PSD, relaţia mea cu colegii PSD din Parlament este absolut una corectă, normală, principiile de colaborare pe plan local au fost respectate. Mă bucur pentru că în această funcţie va fi domnul Anton, care mi-a fost profesor la facultate”, a declarat in conferinta de presa de joi, 01 februarie, presedintele ALDE, Toma Petcu, punnd astfel capat tuturor speculatiilor aparute imediiat dupa demisie.
In fost, spunea acesta retragerea de la ministerul energiei „nu înseamnă şi o retragere din viaţa publică” şi, că, în continuare, activitatea sa politică va fi una „intensă, atât în Parlament cât şi politic”, concentrandu-se mai mult pe activitatea din teritoriu.
In plus, Toma Petcu a afirmat că ALDE Giurgiu va avea un reprezentant în Guvern, la nivel de secretar de stat, pe un domeniu destul de important.
Toma Petcu a mai spus ca actualul ministru Anton Anton a ales sa pastreze consilierii pe care el i-a avut la minister, convins fiind de profesionalismul acestora.
M. M.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!