Actualitate

Au blocat drumul din Oinacu!

Aşa cum au ameninţat în urmă cu circa o lună, pentru că nu le-a fost rezolvată problema şi pentru că în continuare casele lor sunt afectate de traficul TIR-urilor din zonă, sătenii din Oinacu au declanşat un protest spontan şi au blocat marţi, 27 noiembrie, drumul Centurii din satul lor.

Primarul din Oinacu, Laurenţiu Burtavel ne-a spus că traficul greu ar fi trebuit oprit pe strada cu pricina încă de la începutul acestei luni, în urma unei întâlniri cu mai mulţi factori de răspundere în acest domeniu.

Sunt mai multe variante legat de cauzele pentru care traficul nu a fost încă redirecţionat. De exemplu, sătenii ştiau că TIR-urile încă trec pe strada lor pentru că ar fi fost furate indicatoarele ce anunţau circulaţia interzisă, şi deci şoferii n-ar fi ştiut că pe acolo nu mai pot trece. Oamenii legii însă, veniţi la protest, le-au spus că lucrurile se vor rezolva în maximum o săptămână, când vor fi încheiate lucrările pe şoseaua Prieteniei din municipiu.

La faţa locului a venit chiar şeful Poliţiei Rutiere Giurgiu, comisar şef Marian Popescu. El a încercat să le explice oamenilor cum stau lucrurile:

Am relatat deja în mai multe rânduri despre problema traficului greu pe şoseaua Centurii din Oinacu. Aceasta datează de mai mulţi ani, atunci când TIR-urile au început să treacă pe strada nepregătită pentru acestea, după ce au început lucrările la pasajul de la vamă. Investiţia cu pricina a fost finalizată, iar traficul ar fi trebuit să fie reluat pe traseul iniţial, ce presupune şi traversarea unei porţiuni din municipiu. Dar, evident, asta nu s-a întâmplat. De ani de zile, sătenii cer disperaţi autorităţilor să găsească o soluţie pentru că din cauza vibraţiilor produse de circulaţia maşinilor de mare tonaj, casele le sunt afectate. În urmă cu mai bine de o lună, bătrânii din Oinacu au mai declanşat un protest, însă atunci nu au blocat drumul, dar au promis că o vor face, dacă nu vor fi auziţi.

De menţionat este că în mandatul trecut, Consiliul Judeţean Giurgiu pusese la punct un proiect privind crearea unui nou traseu, fiind vorba practic de înfiinţarea drumului judeţean 507 A, de altfel singura soluţie viabilă pentru ca nimeni să nu mai aibă de suferit din cauza mastodonţilor. Din cauza unor probleme tehnice, proiectul a fost suspendat în primăvară, iar noua conducere nu l-a mai reactivat. Dacă lucrările ar fi început până acum, oamenii din Oinacu ar fi avut speranţa măcar că în circa un an, vor scăpa de coşmarul vieţii lor pentru totdeauna. Vom reveni cu amănunte!

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!