Actualitate

Bani pentru Ziua Pensionarilor şi de la CJG! Însă nu au lipsit… “înţepăturile”

cjAn de an, cele două asociaţii de pensionari de la nivelul municipiului Giurgiu au primit bani pentru a sărbători aşa cum se cuvine ziua pensionarilor. La fel s-a întâmplat şi anul acesta. Chiar dacă pe ordinea de zi exista o singură asociaţie prinsă în proiectul propus de executiv pentru a primi bani, Asociaţia Clubul pensionarilor din Giurgiu, ei, bine, intervenţia consilierilor PNL şi ALDE a făcut ca şi Sindicatul judeţean al pensionarilor, organizaţie care a depus o solicitare în acest sens la începutul lunii septembrie,  să primească aceeaşi sumă, adică 5.000 de lei.

Nici la acest subiect, punctul 3 aflat pe ordinea de zi a şedinţei CJG de joi, 29 septembrie,  nu au lipsit schimburile dure de replici între reprezentanţii ALDE şi PSD, partide care, culmea, au o înţelegere la nivelul judeţului şi care, practic,  guvernează în plan local.

„Pe 6 septembrie a fost depusă această cerere şi nu înţeleg de ce nu a intrat pe ordinea de zi. Mai mult de atât, Asociaţia Clubul Pensionarilor a primit şi de la Consiliul local municipal  suma de 120 de milioane de lei vechi”, a precizat printe altele fostul preşedinte al CJ, Vasile Mustăţea, consilier ALDE.

“Nu prea mai avem bani, din cauza ajutoarelor date cu largheţe de către domnul Mustăţea! Lăsaţi-ne cu demagogia”, a  venit replica preşedintelui CJG, Marian Mina.

O intervenţie de bun simţ a avut consilierul liberal, Georgeta Mihuţ, care a reamintit colegilor şi conducerii administrative un lucru esenţial: “să nu uităm că suntem reprezentanţii tuturor locuitorilor judeţului. Argumentul că respectiva cerere s-a primit prea târziu nu ţine. Personal, consider că exista suficient timp  pentru a fi analizată de la data înregistrării ei şi până la momentul şedinţei”.

Aşadar, ambele asociaţii primesc bani de la Consiliul judeţean, semn că ne aflăm pe drumul cel bun. E trist doar că, încă, mai există acea mentalitate păguboasă: ai noştri şi ai lor! Personal, îmi doresc ca în perioada următoare să constatăm cu toţii că, într-adevăr, la nivelul administraţiei judeţene s-a produs schimbarea, acea schimbare pe care o aşteptăm cu toţii şi care ne este promisă, cel puţin o dată la patru ani! Iar beneficiarii acestei schimbări să fie cetăţenii, oamenii de rând, care cu fiecare scrutin electoral  parcurs au alte aşteptări de la cei care vremelnic conduc destinele judeţului!

M. M.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!