Actualitate

Drumul ce leagă Hotarele de Clejani, în plină modernizare

Spun că aşteaptă această lucrare de aproape două decenii şi mai spun că nu-i vor uita pe cei care le-au împlinit un vis de-o viaţă. Sătenii din Brăniştari, comuna Călugăreni, merg de-acum pe un drum drept, reabilitat şi modernizat prin intermediul unui proiect european câştigat de Consiliul Judeţean în mandatul lui Dumitru Beianu.

 Accelerarea dezvoltării economice a 14 comune din judeţul Giurgiu prin îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de transport. Acesta este obiectivul principal al proiectului european privind DJ 411. Calea de acces porneşte de la limita cu judeţul Călăraşi şi trece prin următoarele localităţi: Hotarele, Isvoarele, Teiuşu, Mironeşti, Comana, Budeni, Brăniştari, Călugăreni, Crânguri, Singureni, Iepureşti, Bulbucata, Podu Doamnei, Clejani. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, având o valoare de peste 100 de milioane de lei. Prin intermediul acestuia sunt efectuate lucrări de reabilitare şi modernizare pe toată lungimea căii de acces, respectiv peste 40 de kilometri.

În debutul acestei săptămâni, lucrările erau în toi în localitatea Brăniştari, comuna Călugăreni, fiind invitat pe şantier chiar iniţiatorul proiectului, Dumitru Beianu.

„Este una dintre cele mai importante lucrări de infrastructură, finanţate pe Programul Operaţional Regional, fiind vorba de 46 kilometri de drum, de la Hotarele până la Clejani, la intersecţia cu DN61. Investiţia include lucrări şi la trei poduri peste Neajlov şi este o lucrare în plină desfăşurare. Beneficiem de serviciile unui constructor serios, graficul de lucrări este respectat. Spre deosebire de alte lucrări care, în această perioadă, sunt blocate din cauza unui management extrem de discutabil al conducerii Consiliului Judeţean (preşedinte interimar este Dumitru Gavrilă, n.r.), aici toate lucrurile merg bine. Sunt bucuros că această comunitate, care aşteaptă investiţia de cel puţin 15 ani, are ocazia să constate că, din perioada imediat următoare, condiţiile vor fi altele, la fel şi perspectivele de dezvoltare a acestei comune giurgiuvene atât de importante”, ne-a spus Dumitru Beianu.

La rândul său, primarul din Călugăreni, Marin Voinea, ne-a vorbit despre importanţa acestui amplu proiect privind infrastructura rutieră.

„Se lucrează, aşadar, între Călugăreni şi Brăniştari. După o perioadă de 15 ani, cât au aşteptat oamenii ca drumul lor să fie unul bun, putem acum să îi mulţumim preşedintelui Dumitru Beianu, pentru că dânsul şi-a pus tot sufletul şi dânsul a iniţiat acest proiect şi datorită dumnealui a fost implementat. Tot lui Dumitru Beianu putem să îi mulţumim pentru că a iniţiat şi proiectul pentru asfaltarea drumului care duce de la Mihai Bravu până la Schitu, ceea ce include şi satele comunei Uzunu şi încă o dată mulţumim foarte mult”, a spus primarul Voinea.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!