Politic

Băsescu îi creditează pe Geoană şi Iohannis cu şanse la Cotroceni

Presedintele Traian Basescu face o declaratie de presa dupa consultarile cu reprezentantii partidelor politice parlamentare si ai grupului independentilor, pe tema revizuirii ConstitutieiPreşedintele cu încă 7 luni de mandat de prestat, într-o emisiune televizată zilele trecute a analizat şansele potenţialilor candidaţi – de dreapta şi de stânga – pentru scrutinul din noiembrie.
În privinţa celor de stânga, Traian Băsescu a precizat că, dintre Ponta, Oprescu şi Geoană, ar opta pentru ultimul, pentru că ştie jocul Americii. ”Dragnea e de Teleorman, Ponta n-are nicio treabă cu responsabilitatea pentru ţară, cu credibilitatea externă. Geoană o are. Corlăţean e catastrofal ca ministru de Externe, deci n-are cum să fie prezidenţiabil. Geoană le ajunge, e o soluţie. Sorin Oprescu, nu. Ioan Rus ar mai putea fi o soluţie, dar nu cred că vine de la Cluj ca să piardă la Bucureşti. Nu-l vor baronii.”
De cealaltă parte, de-a dreapta eşicherului, Băsescu îl vede favorit pe Klaus Iohannis, pentru că ar fi singurul care nu vine din birourile de la Grivko. ”Klaus Iohannis poate fi o soluţie cu care liberalii să meargă la prezidenţiale. Iohannis este venit în politică pe o filieră liberală sănătoasă, nu a fost uns de Voiculescu, face parte din acea generaţie de 40 şi ceva de ani, proaspătă, curată…”
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!