Actualitate

Este necesar ca statele membre NATO să îşi manifeste solidaritatea

natoUnul dintre foştii comandanţi ai forţelor aliate NATO, generalul în rezervă Wesley Clarke, a declarat presei româneşti că evoluţia conflictului din Ucraina nu este întâmplătoare, şi că face parte dintr-un plan de invadare a a acestei ţări elaborat de Vladimir Putin.
”Aceste acţiuni din Ucraina nu sunt spontane, sunt plănuite de liderii de la Moscova, iar în acest context, autorităţile de la Kiev sunt îndreptăţite să ia toate măsurile necesare pentru a recăpăta controlul în regiune. Planul ruşilor este să ocupe Ucraina, anexarea Peninsulei Crimeea fiind doar o etapă.
…Nu sunt convins că există o înţelegere între Putin şi Iulia Timoşenko, n-aş putea să mă pronunţ. Altfel, cât de curând este de aşteptat să apară probleme în Moldova şi Transnistria. În ceea ce priveşte ţara dumneavoastră, situaţia de la graniţă afectează desigur climatul de securitate, creează incertitudine politică şi e riscantă pentru economie, motiv pentru care este imperios necesar ca statele membre NATO să îşi manifeste solidaritatea.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!