Actualitate

Bunuri confiscate la frontieră!

Bunuri, în valoare de peste 65.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F Giurgiu
Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au descoperit peste 1100 articole textile și de încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care o româncă a încercat să le introducă ilegal în țară.
În data de 05.07.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute. Astfel, a fost selectat pentru control un autocar aparținând unei firme de transport internațional.
Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala acestuia, cantitatea totală de 1168 articole textile și de încălțăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.
La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile aparțin unei femei, cetățean român, A.I., în vârstă de 42 de ani care a declarat că a cumpărat bunurile din diverse bazaruri din Istanbul – Turcia, cu scopul de a le oferi cadou rudelor și prietenilor.
Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 66.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!