Politic

Ca să nu supere UDMR-ul, guvernarea PD-L acceptă până şi atacurile la fiinţa naţională

Guvernul şi Preşedinţia nu au avut o reacţie potrivită, aşa cum aveau obligaţia, în legătură cu afirmaţiile despre Ardeal, din mesajul premierului ungariei, Viktor Orban, adresat maghiarilor din România pe 15 martie.

În conferinţa de presă a PNL Giurgiu din 18 martie, vicepreşedintele Dragoş Ujeniuc a făcut referire la faptul că în dezbaterile din Parlament, dar şi în afara acestora, parlamentarii PD-L şi liderii lor au încercat să blocheze o declaraţie prin care să se ia atitudine faţă de ceea ce a cuprins mesajul premierului Ungariei, mesaj care a cuprins, printre altele, fraza „să fie Ardealul cum a fost şi naţiunea ungară cum a fost”. Dragoş Ujeniuc a mai remarcat faptul că autorităţile române, la nivel guvernamental şi la nivelul Preşedinţiei, nu au reacţionat la un astfel de atac. „Setea de putere a PD-L frizează, iată, trădarea naţională. Numai pentru a sta la guvernare şi pentru a pune mâna în continuare pe banii publici, nu au avut nici cea mai mică reacţie la discursul transmis de Viktor Orban. Au preferat să tacă, fiindcă depind de UDMR ca să păstreze frâiele puterii, este de neimaginat aşa ceva”, a declarat Dragoş Ujeniuc.

Vicepreşedintele PNL Giurgiu a atras atenţia că pretenţiile autonomiste din Ţinutul Secuiesc sunt susţinute de Guvernul Boc şi de reprezentanţii PD-L, iar primii paşi au fost deja făcuţi. Unul îl constituie Legea Educaţiei, care permite predarea în limba minorităţilor a istoriei şi geografiei României. Un altul este în pregătire, statutul minorităţilor. „În perioada în care am făcut parte din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, aveam în dezbatere şi Statutul minorităţilor. Nu am reuşit să avansăm cu acest proiect din cauza PD, care făcea tot ce se poate să nu fie adoptat. Acum, chiar acest partid, numit azi PD-L, acceptă orice din partea UDMR, inclusiv promovarea Statutului minorităţilor. Politica o fi ea considerată curvă, dar ei au atins cote de neacceptat”, a mai spus Dragoş Ujeniuc.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!