Politic

Liberalii din Greaca vor înapoi balta de altădată

Unul dintre proiectele pe care le susţine organizaţia PNL din comuna Greaca este refacerea bălţii care purta odinioară numele comunei. Printre argumentele cu care este susţinut acest proiect se află şi unele de ordin ecologic. Preşedintele PNL Greaca, Constantin Radu, a declarat că readucerea bălţii Greaca la comunitatea locală ar contribui la dezvoltarea economică şi socială a acesteia. Nu în ultimul rând, un argument este şi faptul că prin desecarea bălţii s-au produs dezechilibre ecologice. „Au fost 64.000 de hectare iar prin desecare ecosistemul a avut mult de suferit, există şi dezechilibre climatice, riscăm să asistăm la o deşertificare a zonei. Din cauza faptului că Dunărea nu mai are unde să se reverse atunci când nivelul este foarte mare, se pot produce inundaţii în aval. Dacă ar fi refăcută balta toată comunitatea ar avea de câştigat, din turism sau din dezvoltarea unor alte activităţi economice, care ar aduce inclusiv noi locuri de muncă. Nu în ultimul rând, ar fi un mare câştig pentru protejarea mediului şi pentru combaterea poluării”, spunea Constantin Radu.

În altă ordine de idei, una dintre problemele cu care se confruntă Organizaţia PNL Greaca este lipsa de implicare a primarului şi a echipei acestuia de la Primărie. La Greaca sunt probleme mari, atât sociale cât şi edilitare, iar administraţia comunei le ignoră aproape cu desăvârşire. În schimb, primarul Mihai Bivolaru, viceprimarul comunei şi consilierii locali PNL aleşi în 2008 întreţin în mod voit o cofuzie legată de apartenenţa lor politică.

Primarul Bivolaru, viceprimarul Florentin Surduleasa şi consilierii aleşi pe lista PNL în 2008 au fost excluşi din acest partid de aproape un an de zile, iar conducerea filialei a fost preluată de un nou Birou Politic, avându-l pe Constantin Radu ca preşedinte. Potrivit legii, viceprimarul şi consilierii ar trebui schimbaţi din funcţii, pentru că nu mai sunt membri ai partidului care i-a promovat la alegerile locale. Numai că pentru acest lucru este nevoie de o hotărâre a Consiliului Local, iar cei în cauză, fireşte, nu au niciun interes să propună şi să voteze aşa ceva. În plus, încearcă să păcălească localnicii, susţinând că ei sunt aceia care reprezintă PNL-ul în comună.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!