La zi

Cancerul va deveni o boală ca oricare alta în următorii câţiva ani (?)

Nu, nu este de domeniul fantasticului. Specialiştii studiază o tehnică radicală cu ajutorul căreia cancerul va putea fi tratat funcţie de ADN-ul fiecărui pacient. Tratamentul va fi individualizat şi în funcţie de mecanismele fiecărui organism, medicii vor ajuta pacientul să învingă boala. Se estimează că în următorul deceniu, pacienţii aflaţi în faza terminală vor putea trăi chiar şi 15 ani graţie noilor tratamente.

Cercetătorii sunt convinşi că vor avea succes în demersul de a transforma cancerul într-o boală cronică care să poată fi ţinută sub control prin diferite terapii. Aceştia vor extrage codul genetic al fiecărei tumori pentru a dezvolta tratamente individuale eficace din punct de vedere al speranţei de viaţă.

Nu în ultimul rând, mai e de precizat că dacă în prezent, biopsia unei tumori constituie o procedură invazivă, în amintitul viitor apropiat, aceiaşi specialişti nădăjduiesc să dezvolte tehnici cu ajutorul cărora să identifice tipul unei tumori printr-o banală analiză de sânge.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!