Social

Capturi la Vamă

Pe 28 şi 29 decembrie, poliţiştii de frontieră au organizat şi derulat mai multe acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterea infracţionalităţii frontiere. Astfel, în zilele respective, au descoperit ascunse, în două autoturisme, mai multe cutii ce conţineau peste 1.600 obiecte pe bază de amestecuri pirotehnice, în valoare de 2.500 de lei. Cei care le transportau, trei români, cu vârste între 27 şi 35 de ani, s-au ales cu dosare penale.

Pe de altă parte, pe 30 decembrie, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, ascunse în plafonul unui autocar şi nedeclarate, 2.200 pachete ţigări, pe care un bărbat intenţiona să le introducă ilegal în ţară. Marfa, în valoare de 22.000 de lei a fost reţinută, iar şoferului, un cetăţean turc în vârstă de 37 de ani, i-a fost întocmit dosar penal.

Tot în vama Giurgiu, în ultimele zile, poliţiştii de frontieră au depistat cinci cetăţeni din Afganistan, Tunisia şi Maroc care intenţionau să intre ilegal în România, folosind documente de identitate false. Toţi cei cinci pretindeau că sunt bulgari, însă după ce oamenii legii au descoperit că aveau acte false, şi-au recunoscut naţionalitatea şi au spus că vroiau să ajungă în Europa pentru a munci aici. Conform Protocolului româno-bulgar, persoanele şi documentele au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!