Actualitate Comunicate La zi Social

Caravana cunoașterii „Planul Național Strategic 2023-2027”

„Caravana cunoașterii”, organizată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală, a ajuns sâmbătă la Pitești-Mărăcineni.. Evenimentul a fost prezidat de domnul ministru Petre Daea. În cadrul acestei conferințe, ministrul agriculturii a oferit informații despre Planul Național Strategic 2023-2027 fermierilor și reprezentanților autorităților locale, regionale, organizațiilor societății civile și partenerilor economici, sociali și de mediu prezenți la eveniment.

Peste 50 de fermieri din județul Giurgiu, alături de reprezentanții DAJ Giurgiu și directorul executiv Petra Ochișor au luat parte la discuții.

„Caravana Cunoașterii – Planul Național Strategic 2023 – 2027”, acțiune inițiată și derulată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, se desfășoară la nivel național în toate județele din România pentru a crește gradul de cunoaștere a posibilităților de finanțare cu fonduri nerambursabile a investițiilor în agricultură și pentru dezvoltarea mediului rural.

Cele 15,8 miliarde de euro din Planul Național Strategic (PNS), pot schimba viața satului românesc.

Noutățile introduse de PNS 2023-2027 vizează mutarea accentului de la conformitate către rezultate și performanță, creșterea ambițiilor în materie de mediu și climă și bunăstarea animalelor, un grad ridicat de flexibilitate în stabilirea regulilor detaliate de eligibilitate și selecție, extinderea sectoarelor pentru care se acordă finanțare din PNS: bunăstarea la taurine, irigații în sisteme locale, investiții în perdele de protecție etc.

Planul Național Strategic prevede 89 tipuri de intervenții, incluzând 51 intervenții finanțate prin Fondul European de Garantare Agricolă (plățile directe și intervenții sectoriale – măsuri pentru susținerea pieței) și 38 intervenții finanțate prin Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, urmărindu-se repet mutarea accentului de la conformitate către rezultate și performanță, pentru a atinge obiectivele europene și naționale. Totodată, PNS va introduce un instrument de sprijin al fermierilor afectați de pierderi ale producției agricole prin care se acordă despăgubiri în caz de calamități.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!