Actualitate

Casa Tineretului – măcar o minimă conservare

Chiar dacă bugetul Consiliului Judeţean nu permite în acest moment continuarea proiectului Casei Tineretului din municipiu, clădirea necesită măcar o minimă conservare. Aceasta, în vederea unui eventual proiect european ce ar putea fi câştigat pentru transformarea imobilulului respectiv într-un complex pentru tineret. Declaraţiile îi aparţin vicepreşedintelui PSD Giurgiu, Dumitru Beianu.

Transformarea clădirii Casei Tineretului într-un adevărat complex destinat petrecerii timpului liber în cele mai bune condiţii, a fost, fără îndoială, un proiect ambiţios al autorităţilor judeţene în mandatul trecut. Pentru idei privind amenajarea imobilului respectiv, la începutul anului trecut, a fost organizată chiar o dezbatere publică, în care tinerii invitaţi şi-au putut spune părerea cu privire la planul realizat deja de un arhitect. Ar fi trebuit să fie şi altele, însă, acest lucru nu s-a întâmplat, iar, mai mult între timp, din proiect a fost scoasă… latura sportivă, a spus Dumitru Beianu la o recentă întâlnire cu presa locală.

Având în vedere perioada dificilă prin care trecem, vicepreşedintele PSD Giurgiu a specificat că cele 7 milioane de euro necesare continuării proiectului depăşesc puterea de suportare a bugetului judeţului. Însă, în perspectiva depunerii şi câştigării unui proiect european pentru Casa Tineretului, sau a unui parteneriat public-privat, clădirea necesită acum măcar o minimă conservare. Lucrările necesare înseamnă maximum 3 miliarde de lei vechi, estimează Beianu.

În ultima şedinţă a Consiliului Judeţean pe 2012, preşedintele Vasile Mustăţea anunţa că în acest moment nu sunt bani pentru continuarea lucrărilor la Casa Tineretului.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!