Social

Cât de SF este un utilaj cu şenile?

Printre proiectele cu finanţare externă de care beneficiază ISU Vlaşca se numără şi unul în carul căruia Inspectoratul ar fi putut fi dotat cu un utilaj pe şenile, care poate face faţă unor deplasări dificile, atât pe tren accidentat, cât şi în condiţii de zăpadă abundentă. Din păcate, însă, situaţia achiziţionării acestui utilaj este şi acum incertă, deşi iarna se apropie cu paşi repezi şi dotarea cu şenilata ar fi de un real folos, mai ales în condiţiile unei ierni grele.

În urmă cu câteva zile, responsabilii judeţeni declarau că sunt pregătiţi pentru venirea iernii şi că dispun de utilaje, oameni şi materiale necesare în cazul ninsorilor abunente. Acestor utilaje ar fi putut să li se alăture, însă, unul special, pe şenile, ce ar fi fost de un real folos în cazul drumurilor înzăpezite, blocate, aşa cum s-a întâmplat iarna trecută în mare parte a judeţului. Acest utilaj ar fi putut fi achiziţionat printr-un proiect derulat de Consiliul Judeţean, al cărui benefir este ISU Vlaşca.

Numai că asta nu s-a întâmplat… Acum câteva luni, într-o şedinţă a Consiliului Judeţean, când unul din consilieri ridca problema acestui utilaj, răspunsul dat de preşedintele Vasile Mustăţea era unul halucinant:

Poate că pentru mulţi, şenilata este chiar un SF… La Giurgiu, pentru că în alte judeţe ale ţării Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă au fost deja dotate cu astfel de utilaje, care se dovedesc cât se poate de reale, şi, mai ales, utile… De remarcat că existenţa unei şenilate ar însemna posibilitatea de a ajunge, în orice condiţii, în orice punct al judeţului în circa o oră, ceea ce, pe timp de iarnă, când drumurile sunt blocate, poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte în cazuri de urgenţe medicale, de exemplu. Poate că până la urmă, însă, necesitatea unui astfel de utilaj va fi înţeleasă şi la Giurgiu… Până atunci, nu ne rămâne decât să sperăm că nu vom avea parte de o iarnă grea, cu căderi masive de zăpadă şi viscole care să blocheze, din nou, drumurile din judeţ şi să lase izolaţi oameni ce nu pot fi ajutaţi în cazuri de urgenţă medicale.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!