Politic

Cât de "vrednici" sunt parlamentarii noştri?

parlamentari-327x400

Au fost aleşi de giurgiuveni să le reprezinte interesele şi să le rezolve problemele la nivel înalt. Cei şapte parlamentari de Giurgiu – cinci deputaţi şi doi senatori – au înţeles, însă, diferit menirea lor în Parlamentul României, aşa că şi activitatea depusă este diametral opusă.

Luări de cuvânt, interpelări, iniţiative legislative, declaraţii politice sau moţiuni – aceasta este, în linii mari, activitatea deputaţilor şi senatorilor. Şi toată această activitate este publică, fiind afişată pe siteurile oficiale ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, siteuri de unde am aflat date extrem de interesante despre activitatea parlamentarilor de Giurgiu.

lili c

Consultând siteul Camerei Deputaţilor, am aflat că cel mai activ parlamentar giurgiuvean este, de departe, deputatul Liliana Ciobanu. Cu 70 de luări de cuvânt în 50 de şedinţe, 68 de declaraţii politice, 45 de iniţiative legislative şi 7 moţiuni, Liliana Ciobanu este lider absolut al parlamentarilor giurgiuveni. Printre subiectele extrem de diverse aduse în atenţia deputaţilor de Liliana Ciobanu se numără scumpirea RCA, situaţia salariaţilor concediaţi de la ISU Vlaşca, statutul artiştilor sau drepturile copiilor cu dizabilităţi.

anton a

Deşi la mare distanţă de activitatea Lilianei Ciobanu, locul al doilea al unui clasament ad-hoc al activităţii deputaţilor giurgiuveni este ocupat de Marin Anton, cu 30 de luări de cuvânt în 22 de şedinţe, 8 declaraţii politice, 27 de propuneri legislative, 6 întrebări şi interpelări şi o moţiune. Şi în cazul său, subiectele aduse în atenţia Parlamentului sunt diverse, de la dezvoltarea zonelor rurale, până la tăieri de copaci în judeţul Giurgiu sau circulaţia trenurilor pe ruta Giurgiu-Bucureşti.

chitoiu 1

Daniel Chiţoiu, un alt deputat de Giurgiu, are la activ 7 luări de cuvânt, 3 propuneri legislative şi o moţiune, însă trebuie menţionat că o bună bucată de timp din mandatul actual, acesta a fost ministru.

teo

Doar de trei ori a luat cuvântul în plen deputatul Ioan Viorel Teodorescu, care mai contabilizează, în cei doi ani de mandat, două declaraţii politice, 20 de propuneri legilsative, 2 întrebări şi interpelări şi 2 moţiuni.

floricel a. jpg

De departe, cea mai slabă activitate parlamentară este cea a deputatului de Giurgiu, Florian Nicolae, care a luat o singură dată cuvântul în plenul Camerei – atunci când a depus jurământul – şi semnează 18 propuneri legislative, vizând funcţionarea STS, reglementarea activităţii de voluntariat sau înfiinţarea Muzeului Naţional de Artă Constantin Brâncuşi.

iliescu1

De celalaltă parte, cei doi senatori giurgiuveni – Lucian Iliescu şi Niculae Bădălău – au o activitate aproximativ identică. Astfel, în timp ce Lucian Iliescu se poate lăuda cu 19 iniţiative legislative, 7 declaraţii politice, 2 întrebări şi 2 două interpelări, dar şi cu nu mai puţin de 153 de luări de cuvânt în plen, colegul său, Niculae Bădălău contabilizează, în ultimii doi ani, 25 de iniţiative legislative, 8 declaraţii politice, 10 întrebări, 11 interpelări şi numai 10 luări de cuvânt în plen.

bada proiecte

Atât Iliescu, cât şi Bădălău, au abordat, în interpelările şi declaraţiile politice, problema redeschiderii circulaţiei feroviare pe ruta Giurgiu-Bucureşti, dar şi pe cea a realizării drumului de legătură între DN 5, Vama Giurgiu şi Podul Prieteniei.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!