Actualitate Comunicate Educație Social

”Centrul educațional de tineret Găujani” – Campania derulată pentru cei  87 de copii de gimnaziu a fost un real succes

Timp de o lună, Ana, Alexandra D., Dani, Mario, Denisa, Andreea, Dan, Lucica, Alexandra E., Bianca, Viviana, Alexandra M., Alexandru, Denis, Iulia – liderii Centrului educațional de tineret Găujani  au desfășurat campania de activism civic din dorința sinceră de a crea premise ca toți copiii din comună  să ajungă la școală si să poată termina măcar 10 clase, fără  să abandoneze școala.

Așadar s-au apucat de strâns bani și donații de obiecte pentru colegii lor, care nu au posibilități financiare de a merge la școală sau care sunt pe cale a abandona școala.

În acțiunea lor, au avut nevoie și de adulți care i-au susținut pe acești tineri în campania lor,  donațiile primite  fiind cărți, dulciuri sau obiecte de papetărie, haine și jucării.

Campania derulată a avut ca beneficiari pe cei  87 de copii de gimnaziu de la școala din Găujani ai căror părinți nu le pot oferi cele necesare pentru a merge la școala.

Astfel că, demersul tinerilor a fost unul încununat de succes și așa se face că pe 21 decembrie 2022, în ajunul Crăciunului, liderii Centrului educațional de tineret Găujani – și ei copii, au dăruit mai departe colegilor lor ceea ce oamenii de suflet au oferit în cadrul campaniei, aducând astfel o rază de speranță celor de o vârstă cu ei.

Tinerii lideri ai Centrului nu se vor opri aici, vor continua campania și în următoarele luni fiindcă susțin ei este important să mergi la școală nu doar pentru un viitor mai bun ci pentru binele comunității tale.

𝗦𝘂𝘀𝘁̦𝗶𝗻𝗲 𝗰𝗼𝗽𝗶𝗶𝗶 𝘀̦𝗶 𝘁𝗶𝗻𝗲𝗿𝗶𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗚𝗮̆𝘂𝗷𝗮𝗻𝗶 𝘀𝗮̆ 𝗶̂𝘀̦𝗶 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗶𝗻𝘂𝗲 𝘀𝘁𝘂𝗱𝗶𝗶𝗹𝗲 și să îi încurajeze și pe alții să rămână în școală prin 𝐝𝐨𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐭𝐚 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞: https://asociatia-avatar.ro/doneaza-online/

***

Scopul proiectului ”Centru educațional de tineret Găujani” este creșterea gradului de implicare a cetățenilor în viața comunității și conștientizarea rolului și importanței organizațiilor societății civile în societate, prin înființarea unui centru educațional de tineret la nivelul comunei Găujani, județul Giurgiu.

Obiectivul proiectului este capacitarea unui număr de 10 tineri defavorizați din comunitatea Găujani, zonă insuficient deservită, de a deveni un nucleu local pentru inițiative civice, pe durata a 16 luni din proiect, prin înființarea unui centru educațional de tineret la nivel local.

Proiect este derulat de Asociatia Avatar în parteneriat cu Asociatia Datini Educatie Cultura-Gaujani cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants

#centrutineretGaujani #cetatenieactiva

https://asociatia-avatar.ro/centru-educational-de…/

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!