Actualitate Comunicate Educație

RECORD ABSOLUT: 3000 DE TINERI CLUJENI VENIȚI LA PREZENTAREA CĂRȚII “MARIJUANA, ZBORUL SPRE IAD”, SCRISĂ DE CĂTĂLIN ȚONE.

RECORD ABSOLUT: 3000 DE TINERI CLUJENI VENIȚI LA PREZENTAREA CĂRȚII “MARIJUANA, ZBORUL SPRE IAD”, SCRISĂ DE CĂTĂLIN ȚONE.

Românii folosesc expresia “omul – orchestră”, noi spunem “omul – instituție” și cam tot asta înseamnă.

Da! Pare o ștampilă exagerată și imposibil de transpus în realitate, dar ultimele evenimente ne-au arătat că nu este deloc așa. Fiindcă, de ce nu, OMUL sfințește locul!

De ani buni, instituțiile statului încearcă să facă prevenire antidrog, fără personal, fără resurse și… fără talent, iar toate astea s-au văzut pe stradă, în spitale, la morga și în închisori.

2022 a însemnat pentru România sau cel puțin așa sperăm noi, un an al “deșteptării” privind flagelul consumului de droguri, pentru că unul dintre sutele de tineri morți de supradoză din ultimii ani s-a întâmplat să încheie conturile cu viața tocmai la concertul SAGA, la începutul lunii iunie, iar presa a reacționat așa cum era și firesc întrebând insistent statul român ce a făcut pentru salvarea copiilor noștri.

După acest eveniment, autoritățile au tresărit și au început să iasă la lumină, dar încordarea lor este una timidă și ineficientă: prevenire în școli cu zeci de elevi plictisiți de discursuri demodate, câteva flyere date pe stradă și multe vorbe frumoase…

O replică deloc surprizătoare, dar spectaculoasă pe linie de prevenire a venit de la un cunoscut și apreciat ofițer de poliție din zona de combatere, comisarul șef Cătălin Țone, șeful Serviciului Antidrog București, care a scris recent o carte ce se bucură, se pare, de un succes imens. Cartea lui, “Marijuana, zborul spre iad”, prinde la tineri iar evenimentele desfășurate în mai multe localității arată clar că e nevoie de altceva pe linia prevenirii.

După ce la prezentarea cărții de la Satu Mare au luat parte peste 700 de tinerii, Cătălin Țone, șeful Serviciului Antidrog București a performat la Cluj, unde peste 3000 de tineri l-au primit pe ofițer cu aplauze, în Sala Sporturilor “Horia Demian”, inițiativă ce s-a constituit în cea mai mare acțiune preventivă antidrog realizată vreodată în țara noastră.

La activitate, autorul a adus cu el și 10 foști consumatori de droguri, scăpați din chingile dependenței, care și-au spus povestea vieții lor zbuciumate, în prezența miilor de tineri.

Evenimentul a fost unul de neuitat, impactul social fiind la cote ridicate, mult peste ceea ce se străduiesc să realizeze instituții de profil din România.

Redacția Informația de Giurgiu adresează sincere felicitări comisarului șef Cătălin Țone, pe care-l putem numi și Omul- Instituție, urmare acțiunilor de succes pe linie profesională, dar și al celor de prevenire. Cu siguranță, vom mai avea ocazia să vorbim despre el și ne dorim ca acțiuni de acest gen să fie și la Giurgiu. Avem informații că Giurgiu se află pe agenda cms sef Țone.

Sursa video : VIA CLUJTV

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!