Actualitate

Ceremonia militară de înmânare a Drapelului de Luptă

IMG_0049Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Giurgiu a primit astăzi, 20 noiembrie a.c. Drapelul de Luptă – simbol al onoarei, gloriei și vitejiei militare. Ceremonia militară și religioasă a avut loc în piața Tricolorului, începând cu ora 10.00, în prezența inspectorului general al Jandarmeriei Române, domnul general maior dr. Mircea Olaru și a reprezentanţilor instituţiilor cu care inspectoratul colaborează.

Ceremonia a debutat cu primirea onorului de către inspectorul general al Jandarmeriei Române, activitate urmată de oficierea unei slujbe religioase pentru sfințirea Drapelului de Luptă și  citirea decretului prezidenţial de acordare a acestuia.

În continuarea ceremoniei, general maior dr. Mircea Olaru a înmânat Drapelul de Luptă inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu, colonel dr. ec. Daniel Rușanu, care a rostit jurământul militar, și, însoțit de garda drapelului, a defilat prin fața formației.IMG_0076

Activitățile au fost urmate de alocuţiunea inspectorului general al Jandarmeriei Române:

Acordarea Drapelului de Luptă este unul dintre cele mai importante momente din existența unei unități militare și reprezeintă totodată un simbol al onoarei câștigate, ale curajului predecesorilor, dar și al legământului pe care fiecare dintre dumneavoastră l-ați făcut pentru apărarea tezaurului identitar național.

Dintotdeauna, Drapelul a reprezentat statul, naţiunea, constituind simbolul, unităţii, integrităţii, independenţei în orice loc unde este arborat. Pentru noi, militarii, are o semnificaţie în plus, pentru că Drapelul de Luptă reprezintă însăşi unitatea”.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea cadrelor militare.

La eveniment au participat și jandarmi din cadrul Unității Speciale Jandarmi Gardă de Onoare și Protecție Instituțională, alături de Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române.

***

Drapelul de Luptă al unităţii este simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare. El reprezintă trecutul glorios de luptă al poporului român pentru libertate naţională şi tradiţiile de luptă ale unităţii, amintind fiecărui militar datoria sfântă de a servi patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României.

La data de 18 februarie a.c., preşedintele României a semnat decretul numărul 277 privind acordarea Drapelului de luptă Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Giurgiu.

Drapelul de Luptă va fi depus într-o vitrină sigilată a Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu și va fi arborat doar la anumite ceremonii militare, precum Ziua Naţională a României, Ziua Imnului sau Ziua Armatei.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul al IJJ Giurgiu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!