Actualitate

„Am votat un Guvern îndreptat înspre oameni, pentru seriozitate şi pragmatism”

liliana-CiobanuDECLARAŢIE DE PRESĂ

 Deputatul PSRO Giurgiu Liliana Ciobanu: „Am votat un Guvern îndreptat înspre oameni, pentru seriozitate şi pragmatism”

Am votat pentru învestirea Guvernului Dacian Cioloş din raţiuni pragmatice, şi mai puţin politicianiste. Anterior votului din plenul comun al Parlamentului, am avut onoarea de a fi prezentă la discuţii cu actualul prim-ministru, iar impresia pe care mi-a făcut-o ca om şi ca profesionist a fost una pozitivă. România are acum nevoie de seriozitate şi predictibilitate, iar majoritatea Parlamentului a votat conform recomandării populare pentru un nou guvern, independent politic.

Am votat noul Executiv în sensul aşteptării a milioane de români, pentru o altfel de abordare managerială în domeniul gestionării bugetare şi administrative. Sistemul adoptat până acum şi-a dovedit atât limitele, cât şi suficienţa, iar rezultatele „excelente” pe hârtie, referitoare la creşterea economică, nu s-au materializat în îmbunătăţirea nivelului vieţii oamenilor, nici în servicii publice de calitate, nici în locuri de muncă suficiente, nici în reuşite palpabile în domeniul educaţiei, sănătăţii, infrastructurii, nici în diminuarea corupţiei şi birocraţiei.

Pe de altă parte, semnalul dat de populaţie a relevat că partidele au nevoie de un moment 0, de o reformare consolidată, mai ales în ceea ce priveşte selecţia viitorilor candidaţi, în toate confruntările electorale ce vor avea loc de acum încolo. Formaţiunile noastre politice sunt obligate acum să propulseze în viitoarele alegeri candidaţi responsabili, integri şi buni profesionişti în domeniile lor de activitate. În contextul ultimelor recomandări ale societăţii civile, este important ca fiecare partid să-şi regândească politica de reînnoire, prin abordarea de noi strategii care să permită accederea pe listele de candidaţi a unor oameni care au cu adevărat ceva de demonstrat în plan politic.

Am încredere că noul Cabinet Dacian Cioloş va acţiona atât pentru reformarea sistemului public, prin creşterea capacităţii administrative a statului, cât şi pentru satisfacerea agendei de priorităţi ale românilor care au dorit această schimbare.

Deputat PSRO Giurgiu,             19 noiembrie 2015

Liliana CIOBANU

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!