Actualitate La zi Social

Factura noastră, la mâna lor

ajutoareMâine, joi, 31 octombrie, consilierii locali, reuniţi în şedinţă ordinară, vor decide, prin vot, preţul final de facturare al gigacaloriei(adică cel plătit de populaţie), dar vor avea pe ordinea de zi şi un proiect privind acordarea ajutoarelor de încălzire pentru familiile defavorizate. Aceasta, în afara subvenţiei acordate de Guvern.
În conferinţa de presă de miercuri, 30 octombrie, primarul de Giurgiu, Nicolae Barbu, a spus că principalul motiv pentru care se marşează pe acordarea de ajutoare este acela privind păstrarea sistemului centralizat de încălzire.
Bineînţeles, ştiind cu toţii că a crescut valoarea gigacaloriei faţă de anul trecut, iar veniturile giurgiuvenilor nu. Iar asta, fără îndoială, poate însemna ori multe debranşări, ori neplata pentru serviciile efectuate.
De menţionat este că Global Energy Production, firma care asigură energia termică în municipiu, va începe livrarea agentului termic din 1 noiembrie.
În cea mai recentă şedinţă extraordinară a Consiliului Local Giurgiu, a fost aprobat un proiect privind preţul de producţie pentru agentul termic, respectiv 399 de lei gigacaloria. Se estima, încă de atunci, că minimul plătit de populaţie va fi de 300 de lei pentru o gigacalorie.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!